Postzegeltotaaldag Leiden groot succes - Postzegelblog

Postzegeltotaaldag Leiden groot succes

2

Afgelopen zondag was er in Leiden de Postzegeltotaaldag. Georganiseerd door de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars met het thema ‘Pilgrim fathers’. Drie van onze vaste auteurs, Cees Janssen, Hero Wit en Willem Hogendoorn (voorzitter) zijn lid van deze vereniging. Dus de hoogste tijd om op deze regenachtige dag een kijkje te nemen.

Als ik binnenloop word ik direct hartelijk ontvangen door Willem Hogendoorn. Het is onze eerste echte kennismaking en ik vind het fijn dat ik hem persoonlijk eindelijk eens een hand kan schudden. Na een korte kennismaking leidt hij mij rond door de drie zaaltjes.

In de eerste zaal is er een tentoonstelling over de Pilgrimfathers. Twee leden hebben er ook een kader staan: Marijke Vos met een kader over “vossen” en Egmond van Rijn een kader over “Seine en Marne” (waar hij gewoond heeft).

img_2388

Ook kan je in deze zaal het velletje van de Pilgrimfathers kopen en heeft Frans Hemelop (ontwerper van de postzegel over de Pilgrimfathers én penningmeester) een prachtige Making off… gemaakt. Bekijk onderstaande video om het ontwerpproces te zien en te ervaren.


The making of The Pilgrim Fathers (video van ontwerper Frans Hemelop)

In de tweede zaal is de ruilhoek. Hier kunnen leden postzegels ruilen, of kan je uit de verenigingsboeken voor € 0,05 postzegels kopen. Ik word voorgesteld aan Rein. Rein is een trouwe bezoeker van de Postzegelblog en ook met hem kan ik nu eindelijk eens kennismaken. Ook ik ben ondertussen aan het verzamelen geslagen en op zoek naar postzegels die nog niet in mijn verzameling zitten. Al zoekend hebben Rein en ik het ondertussen over de kritische blik van Rein maar ook zijn gigantische hoeveelheid kennis over en van de filatelistische wereld. Ik word letterlijk met het kwartier heel wat wijzer.

De laatste zaal is voorzien van een postzegelberg. Dit zijn postzegels die geschonken zijn aan de vereniging én een BERG is het! Hier mag de jeugd gratis postzegels uithalen om hun verzameling te verrijken. Volwassenen mogen ook zoeken maar worden gevraagd om hier een vrijwillige bijdrage voor af te dragen.

img_2396

Ik duik in de berg en help diverse (nieuwe) jeugdleden te zoeken naar hun thema’s zoals: bloemen, grote postzegels, treinen, Poolse postzegels, etc. Ik geniet van de blije gezichten en vind zowaar ook nog wat postzegels met zonnetjes en één met een doodskopje erop.

Na ruim een uur zoeken moet ik mezelf bijna bij de berg weg sturen. Het is verslavend om hierin te zoeken. Maar het thuisfront roept en ik ga nog even langs Willem Hogendoorn en Frans Hemelop om gedag te zeggen. Het lijkt op dat moment al een geslaagde dag. Een dag later krijg ik de bevestiging hiervan. 140 mensen zijn op de Postzegel Totaaldag geweest, er zijn 2 nieuwe jeugleden en 7 seniorleden! In totaal zijn er op deze dag 135 velletjes (100 directe verkoop en 35 reservering) van de Pilgrimfathers verkocht.

pilgrim-nw

Heb je interesse in dit mooie velletje? Bel dan met Willem Hogendoorn, tel 06-29510342 of mail naar Willem.hogendoorn(at)hccnet.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (2) Schrijf een reactie

 • toon op 22 januari 2009 om 08:46

  @Frans, geweldig interessant filmpje; toont goed aan hoe moeilijk het is een evenwichtig beeld te maken uit losse onderdelen. Chapeau!

 • Albert Haan op 22 januari 2009 om 23:50

  Jammer dat de afstand Kerkrade – Leiden wat groot is anders was ik er geweest.
  Frans Hemelop bedankt voor het filmpje en het idee.
  Alleen hoe moet ik dit nu brengen?
  Kerkrade 901 jaar!!!!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)