De Winterspelen van 2010 - Postzegelblog

De Winterspelen van 2010

5

olympische-spelen-2010-vancouverHet spektakel van de Olympische Spelen van China ligt nog maar net achter ons of we worden al weer verwend met de eerste zegels voor de Winterspelen van 2010 in Canada. Dat land bracht op 13 januari een serie uit ter ere van die Spelen.

vancouver2010_snowboarding

Nou ben ik niet zo’n hele grote fan van al die Olympische Spelen zegels, maar dit is het organiserende land dus dan mag het! En ik vind het een erg mooie serie, die energie, beweging en snelheid uitstraalt.

vancouver2010_stampssouvenirsheetoval
De zegels zijn net zo enthousiast als het ontwerpteam Signals dat ze gemaakt heeft. Ze zijn er zo trots op dat ze me wat extra materiaal hebben toegestuurd voor op dit/deze blog. De ontwerper, John Belisle, heeft zich laten inspireren door bestaande sportposters als deze.

image11De oorspronkelijke kleurencombinaties waren heel anders.

image2Naar mijn idee geven de uiteindelijke kleuren veel meer een wintergevoel, dus dat is een goede aanpassing geweest.

Mijn favoriet is de zegel voor het freestyleskiën: je ziet hem/haar gewoon helemaal rondgaan: kriebels in de maag!

vancouver2010_free

Signals ontwerpen al jarenlang zegels voor Canada. Een mooi overzicht daarvan kun je hier bekijken. Mijn favoriete zegels uit die lijst zijn de kerstzegels uit 2002; een mooie combinatie van oude kunst met moderner ontwerp.

CC: Alle afbeeldingen (met uitzondering van het Vancouver 2010-logo)  met dank aan Signals Design.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
CanadaNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 20 januari 2009 om 18:31

  @Arjan, met recht trots! Prachtige ontwerpen en zeker als je ziet hoe eerdere ontwerpen waren. Dan is het bijna een metamorfose.

  Ook leuk om te zien hoe divers hun ontwerpen zijn. Dat laat maar weer eens zien dat ontwerpers wel degelijk andere stijlen kunnen hebben.

 • Arjan Keppel op 20 januari 2009 om 20:12

  Ja, dat viel mij ook al op. Ik had verwacht een zelfde soort stijl te zien, zoals je wel vaker ziet bij ontwerpers, maar ik moet zeggen dat ze vrij individuele zegels gemaakt hebben. Kan natuurlijk ook komen omdat ze meerdere ontwerpers in huis hebben, ik heb niet bij allemaal naar de namen gekeken.

 • mecklenburgcountync.gov op 7 oktober 2016 om 17:40

  That’s a smart answer to a tricky question

 • privatkredit muster free tv op 8 februari 2017 om 17:15

  That looks lovely. My short time in SF (3 days) was spent just wandering around (and going to a 'Niners game), and doing the usual touristy stuff. I need to go back!

 • db kredit zinsen op 11 februari 2017 om 16:57

  Thanks for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love studying more on this topic. If possible, as you grow to be an expert, would you mind updating your blog with more details?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)