Nieuw Zeeland - Jaar van de Os - Postzegelblog

Nieuw Zeeland – Jaar van de Os

0

Nieuw Zeeland heeft de kans aangegrepen om het Chinees Nieuwjaar aan te grijpen om met drie prachtige postzegels het Jaar van de Os te verwelkomen. Chinees nieuwjaar is een bijzondere viering in Nieuw Zeeland. Het is een weerspiegeling van de steeds meer multiculturele natie, en de erkenning van de sterke en blijvende banden met de Chinese gemeenschappen hebben gesmeed met de Kiwi’s.

50c – Jaar van de Os

De Os is de tweede van de 12 dieren in de Chinese dierenriem – een symbool van de lente en de landbouw. Het geloof om kwade geesten te kunnen bedwingen die de wateren van de meren, rivieren en oceanen verstoren. De os op deze postzegel is afgebeeld tegen een wolk-motief. Dit symboliseert geluk en blijheid en veel goeds voor 2009!

chinees-nieuwjaar-postzegel-jaar-van-de-os-100

$ 1.00 – Ox
Mensen geboren in het Jaar van de Os zijn natuurlijke leiders – betrouwbaar, rustig, bescheiden en hardwerkend. Net zoals de dieren die zij vertegenwoordigen, ze zijn onvermoeibaar in hun werk en in staat duurzame ontberingen te ondergaan zonder enige klacht. Ze zijn ook bekend om hun intelligentie, hoewel ze ook wel koppig zijn, ze het vervelend vinden om te  mislukken of te worden tegengewerkt. Beroemde ossen ook Napoleon Bonaparte, Vincent Van Gogh en Walt Disney.

chinees-nieuwjaar-postzegel-jaar-van-de-os-050

$ 2.00 – Auckland Harbour Bridge
Geen enkele Chinees Nieuw Jaar is compleet zonder de prachtige rode lantaarns die de nachtelijke hemel verlichten. De symbolen van vruchtbaarheid hebben een een traditionele rol in het garanderen van de veilige doorgang naar de ‘buitenwereld’ van de zielen van de voorouders die terug keren naar de woning van hun nakomelingen voor de festiviteiten. Er zijn honderden van deze lantaarns in Auckland tijdens het Chinees Lantaarnfestival tussen 6 en 8 februari 2009. Ze worden speciaal geïmporteerd uit China.

Kenmerken
Uitgiftedatum: 7 januari 2009
Postzegelwaarden: 50c, $1.00, $2.00
Design: Bananaworks, Auckland
Postzegelformaat: 40mm x 30mm (vertikaal)
Drukkleuren: vierkleuren
Druktechniek: offset
Perforatie: 13 x 13.2
Papier: Rood fosfor 102 g gegomd postzegelpapier
Drukkerij: Carter Security Printing, France

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)