Oostenrijk: Gouden start - Postzegelblog

Oostenrijk: Gouden start

2

Er is nauwelijks een postzegel, die het begrip WERTzeichen verdient (aldus het maandblad Die Briefmarke van de Oostenrijkse post) als het nieuwe Saliera-velletje met twee 210c-zegels (paar), waarmee dit wereldberoemde kunstwerk in 22-karaat goudfolie op authentieke wijze wordt getoond.

saliera

Extra informatie
De Saliera behoort zonder twijfel tot een van de belangrijkste kunstwerken van Oostenrijk. Het werd in de jaren 1540 tot 1543 door Benvenuto Cellini (1500-1570) ontworpen. Koning Franz I van Frankrijk liet het beroemde zoutvaatje vervaardigen en later werd het aan aartshertog Ferdinand II van Tirol geschonken waardoor het in bezit kwam van de Habsburgers. De sculptuur toont een allegorische voorstelling van de planeet Aarde.

In 2003 zorgde Saliera dagenlang voor grote koppen in de kranten. Het werd bij een inbraak in het Kunsthistorisch Museum in Wenen gestolen. Jaren later, in januari 2006, werd het waardevolle stuk na een anonieme tip van de dader in een bos bij Zwettl teruggevonden. Na restauratie is Saliera nu weer in het Kunsthistorisch Museum te bewonderen.

Kenmerken: Saliera-postzegel
Uitgiftedatum: 24 januari 2009
Postzegelwaarden: EUR 4,20 (2 x EUR 2,10)
Postzegelformaat: 40 x 52 mm
Velformaat: 110 x 75 mm
Druktechniek: Offsetdruk, goudfolie, 3D-Blindprägung
Drukkerij: Oostenrijkse staatsdrukkerij
Oplage: 400.000 blokken van 2 postzegels

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel