Postzegel gespot: Monaco - Roseraie Prinsesse Grace - Postzegelblog

Postzegel gespot: Monaco – Roseraie Prinsesse Grace

0

Op 13 september 1982 kreeg prinses Grace Patricia van Monaco op 52-jarige leeftijd een auto-ongeluk en een dag later overleed ze. Ter nagedachtenis daarvan verscheen 19 april 1983 een herdenkingsvelletje met daarin een 10,00 fr.-zegel en ook in de jaren daarna werd ze op diverse zegels geëerd. Twee jaar na haar overlijden werd in Monte Carlo de Roseraie Prinsesse Grace geopend. Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van deze tuin verscheen gaf Monaco 5 januari een 1,25 €-zegel uit.

Bijzonderheden
Deze postzegels zijn geinspireerd door Prinses Grace en worden uitgebracht als eerbetoon aan haar favoriete bloemen. De rozentuin is gevuld met de geur van zo’n 4000 rozen die uit de grootste kassen komen. Deze plaats van rust en sereniteit wordt zeer gewaardeerd door bewoners en toeristen en ligt in Fontvieille park.

Kenmerken
Betreft: 25 jaar Roseraie Prinsesse Grace
Uitgiftedatum: 5 januari 2009
Postzegelwaarden: € 1,25
Design: Colette Thurillet
Postzegelformaat: 31 x 52 mm verticaal

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
MonacoNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel