Postzegels gespot: Denemarken - 100 jaar Arhus - Postzegelblog

Postzegels gespot: Denemarken – 100 jaar Arhus

3

Denemarken heeft voor 7 januari een serie van vier zegels gepland, gewijd aan het 100-jarig bestaan van de Oude Stad van Arhus, het eerste openluchtmuseum voor kleinstedelijke cultuur en geschiedenis. Op de zegels van 5,50 Dkr, 6,50 Dkr, 8,00 Dkr en 10,50 Dkr zijn oude straatjes in Arhus te zien met rechts o.a. klederdrachten en oude ambachten. Er verschijnt ook een minivelletje met daarin de vier zegels, en links een afbeelding van een uithangbord van een kopersmid.

Bijzonderheden
De Oude Stad in Arhus was het ’s werelds eerste open-air museum van de stedelijke cultuur en geschiedenis. Sinds zijn nederige begin in 1909, het museum is geleidelijk uitgegroeid tot een heel dorp met geplaveide straten, een kleine haven, diverse molens en, niet in het minst, levende ‘bewoners’ in historische kostuums. Bezoekers van de oude stad kan dus krijgen een indruk van het leven zoals het was leefde in Deense steden in de oude dagen.

Geen van de gebouwen in het museum zijn reconstructies, zij zijn echte gebouwen die werden afgebroken op verschillende plaatsen in Denemarken en opnieuw gebouwd in de oude binnenstad. Vandaag is de oude stad bestaat uit 75 gebouwen, die bijna allemaal hebben behouden hun oorspronkelijke interieur in de vorm van workshops, stands, winkels en prive-kamers. Het eeuwfeest van de stichting van het museum wordt gevierd op 18 mei 2009, wanneer het wordt honderd jaar na de oorspronkelijke opening van het Oude Huis burgemeesters en twee kleinere gebouwen bij de Nationale Tentoonstelling in het Verdrag van Arhus.

Kenmerken
Betreft: 100 jaar Arhus
Uitgiftedatum:  7 januari
Design: Jakob Kühnel
Druktechniek: gecombineerde offset met plaatdruk

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DenemarkenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel