Spooky Halloween - Postzegelblog

Spooky Halloween

1

Rammelende skeletten, heksen op bezems, zwarte katten, pompoenen, bloeddorstige vampieren, spinnenwebben, spoken, trick or treat….. ook in Nederland denken wij direct: Halloween. Een huge celabration zoals vooral in de Verenigde Staten, maar ook in Canada, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, is Halloween in ons land niet. Maar onder invloed van de amerikanisering, media en commercie wint Halloween steeds meer aan populariteit.

Halloween komt van oorsprong uit de Keltische cultuur. De naam Halloween is afgeleid van All Hallows Eve, Allerheiligenavond. Dit is de avond voor Allerheiligen, het feest dat de Christenen op 1 november vieren ter nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren. In de Iers –Keltische kalender begon het nieuwe jaar (Samhein) op 1 november. Samhein was ook bijzonder omdat de Kelten geloofden dat op deze dag de geesten van de overledenen van het voorgaande jaar terugkwamen. Die geesten zouden dan proberen om voor het komende jaar een levend lichaam in bezit te nemen. Ze werden aangetrokken door voedsel neer te leggen. Om boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Rond 1840 vluchtten veel Ieren naar de Verenigde Staten als gevolg van de hongersnood. Zo kwam Halloween in de Verenigde Staten terecht. Door de jaren is het feest ook overgewaaid naar landen als Suriname, Nederland, België en Bonaire.

Ondanks dat Halloween in veel landen dus mateloos populair is, worden er niet veel postzegels met dit onderwerp uitgebracht. Deze meeste werden al in een eerder artikel getoond.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (1)

  • dolores op 31 oktober 2008 om 00:59

    Zelfs de spookjes en heksen van Halloween zijn gezond bezig tegenwoordig…ze willen hier alleen maar mandarijntjes, die dropjes komen ze de neus uit zeiden ze vorig jaar!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)