10 jaar Postex - Postex 2008 - Postzegelblog

10 jaar Postex – Postex 2008

8

Gisteren was ik op Postex 2008. Ruim 60 verenigingen, handelaren, veilingbedrijven en natuurlijk niet te vergeten de (jeugd)bond, de NVPV en het maandblad Filatelie stonden hier met een stand. Ik heb met veel plezier met héél véél verzamelaars staan praten dankzij Cees Janssen die me aan iedereen voorstelde. De postzegel- en postzegelgerelateerde-wereld is groot heb ik ontdekt! De mensen sparen met een enorme passie, of het nu thematisch is of traditioneel. De vele vragen die ik had werden stuk voor stuk vol geduld beantwoord. Ik ben dankzij hen, bedankt daarvoor, écht veel wijzer geworden.

Het is erg leuk om te zien dat ook bij postzegelverzamelen de kinderen de toekomst zijn. Kinderen zijn dus erg belangrijk voor de postzegelverzamelaars. Op Postex 2008 is er voor hen een aparte hoek met een spellencircuit en een postzegelhoekje. Bij het spellencircuit kunnen ze spelletjes doen onder begeleiding van jeugdleiders van de diverse jeugdafdelingen van de Globe. Door het doen van de spelletjes kunnen ze punten verdienen die bij de stand van de Jeugdfilatelie ingewisseld kunnen worden voor postzegels van een bepaald land of thema.

Naast de vele bestaande postzegelproducten zijn er speciaal voor ’10 jaar Postex’ drie verschillende soorten Persoonlijke Postzegelvelletjes uitgegeven door TNT Post. Afhankelijk van de dag dat je komt kan je de zegels laten afstempelen met één van de drie, speciaal voor deze beurs uitgegeven, stempels.

Onderstaande diashow geeft een kleine indruk van Postex 2008. Maar natuurlijk kan je beter zelf gaan zien hoe groots het is!

En als je ook geweest bent… Hoe vond je het? Laat hieronder een reactie achter!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (8) Schrijf een reactie

 • toon op 18 oktober 2008 om 21:29

  Wat jammer nou, dat ik je gemist heb Lia. Ik was er alleen zaterdag en ik was te vinden in de StampKids stand van JeugdFilatelie Nederland. Bij een andere gelegenheid hoop ik je toch nog te ontmoeten. Bijvoorbeeld de volgende Postex in 2009, want dan ben ik er 3 dagen (deo volente).

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 18 oktober 2008 om 22:02

  @ Toon Ik heb met mensen van Jeugd Filatelie Nederland staan praten. Inderdaad jammer dat ik je niet trof. Het lijkt mij dat we niet een jaar moeten wachten. Ik ga je een email sturen

 • Albert Haan op 19 oktober 2008 om 01:53

  Beste Toon, pech gehad, ik was er vrijdag en heb met Lia gesproken.
  Lia, met je Gids Cees Janssen heb je de juiste man getroffen. En prachtkerel van de eerste plank.Ik geloof dat hij je alle faccetten van de filatelie en de postzegel vertelt heeft. Ik denk dat je nu anders bent gaan denken over de verzamelaar. of niet? Je zal wel doodmoe geweest zijn na die dag.
  Ik kom in elk geval graag naar de Postex, al is het een klere end rijden.
  Heenweg 2 uur en 1 kwartier en terug 4 uur, want half Nederland stond weer op de weg.
  Maar het heeft zich geloont.
  Zeer zeker ons gesprek aan de tafel, Nu weet je wie achter dit beeldscherm zit.

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 19 oktober 2008 om 09:44

  @ Albert, Cees inderdaad de juiste man! Niet alleen afgelopen vrijdag, maar ook al in de tijd bij TNT Post, heb ik heel veel van hem en door hem mogen leren.
  Cees heeft ervoor gezorgd dat ik afgelopen vrijdag met alle facetten van de filatelie heb kennis mogen maken. Maar volgens mij heb ik nog HEEL VEEL te leren… De wereld van filatelie is groots!!! Ik had al bewondering voor de verzamelaar, maar door wat ik gezien en gehoord heb, is dat alleen maar meer geworden.

  De dag gaf zoveel indrukken dat ik inderdaad behoorlijk moe was. Maar de leuke gesprekken met jou, met Jos met diverse (toekomstige) schrijvers op de Postzegelblog en met alle anderen waren top! Ik heb écht genoten van alles!

 • Fons van den Bos op 19 oktober 2008 om 13:35

  Fons van den bos.
  Ik heb mijn oude hobby van vroeger weer opgepakt, het verzamelen van postzegels.
  Op internet zag ik dat er een postzegelbeurs was in Apeldoorn.
  Afgelopen vrijdag was ik op tijd aanwezig op de postzegelbeurs. ik had gedacht dat niet zo druk zou zijn,maar integendeel,het was heel druk.
  Al met al vond ik het een interessante en gezellige dag, en heb er mooie postzegels aan over gehouden.
  Ik ga volgend jaar zeker weer.
  Groetjes Fons.

 • Stewie op 19 oktober 2008 om 14:19

  Quote: “Het is erg leuk om te zien dat ook bij postzegelverzamelen de kinderen de toekomst zijn. Kinderen zijn dus erg belangrijk voor de postzegelverzamelaars.”
  Daar heeft u inderdaad gelijk in, maar helaas is het de afgelopen jaren alleen maar achteruit gegaan met het aantal jeugdige verzamelaars.
  Waar de postzegelverenigingen zich ook op moeten richten zijn de 50+’ers. Dat is een hele grote doelgroep die straks massaal in de vut of met pensioen gaan. En die hebben er ook de financiële middelen voor.
  Stel u bent een handelaar op de Postex, wie ziet u liever bij uw stand staan? Een jongen/meisje van 12 met 2 euro zakgeld of een man/vrouw van 60 met een gevulde portemonnee?

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 19 oktober 2008 om 14:23

  @ Stewie, natuurlijk is de handelaar blijer met de gevulde portemonnee. Ik vind echter dat de verenigingen veel moeite doen om kinderen erbij te betrekken. Het gaat hen om het postzegelverzamelen in stand te houden. En ik heb van Cees geleerd dat het niet belangrijk is (maar dat geldt dus niet voor de handelaar) hoeveel de verzameling kost, maar hoe je je verzameling vorm geeft. En ik denk dat dat wel de goede gedachte is.

 • Albert Haan op 19 oktober 2008 om 17:02

  Dit geld niet alleen voor postzegelverenigingen, maar ook voor andere verenigingen.
  De jeugd moet je vandaag de dag op een andere manier aan het verzamelen krijgen zoals wij vroeger.
  Er is genoeg jeugd die verzamelt, ook senioren of 30+ ers alleen, en dat is jammer, niemand wil zich aan een vereniging binden. Niemand wil een verplichting op zich nemen om in een vereniging mee te willen werken.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)