Gespot: Seizoenzegels, Alfabet en Postzegelprogramma - Postzegelblog

Gespot: Seizoenzegels, Alfabet en Postzegelprogramma

6

Wereldwijd postzegelnieuws gespot:

  • Postzegelprogramma Nederland 2009
  • Nieuwe reeks seizoenzegels in Denemarken
  • Schrijfster Selma Lagerlöf op Duitse postzegel
  • Postzegelvel met alfabet in Nieuw Zeeland
  • Hochwasserhilfe  zegel in Oostenrijk

Nederland – Vandaag tijdens de jaarlijkse postzegelshow Postex wordt het postzegelprogramma voor de eerste helft van 2009 bekendgemaakt. Zestien emissies (velletjes) met in totaal 108 zegels, waarvan 47 met verschillende motieven. Eén daarvan (12 mei) is een jubileumvelletje. Ik heb het vermoeden dat dat in het teken zal staan van ’100 jaar luchtvaart in Nederland’, omdat dit feit volgend jaar op grote schaal zal worden gevierd.

Denemarken – Als de herfstkleuren zijn vervaagd, kijken velen alweer uit naar bloemen, struiken, bessen en bomen die het winterseizoen zullen sieren. Denemarken zet een nieuwe product op de rails. Op 7 november verschijnt de eerste emissie van een (langlopende) reeks Seizoenzegels. Vier zegels in waarden van 5,50, 6,50, 7,50 en 8,75 Dkr. met een hulsttakje, witte kerstroos, taxus en sneeuwbessen. Ook alle vier in een minivelletje en de 5,50 Dkr.-zegel in boekjes van tien.

Duitsland – Duitsland viert 13 november postaal de 150e geboortedag van de Zweedse schrijfster Selma Lagerlöf (1858-1940), die vooral bekend is geworden door haar kinderboek Nils Holgerssons wonderbare reis. Op een zegel van 100 cent zien we dan ook Nils op de rug van een gans.

Nieuw- Zeeland – Er bestaan meer zegels met één of meer letters van het alfabet. Wat Nieuw-Zeeland onlangs echter heeft gepresenteerd is een velletje met 26 zegels van elk 50 cent getiteld ’The A to Z of New Zealand’. Op elke zegel één letter van het alfabet, b.v. de C voor Cook, de D voor Dog, de N voor Nuclear Free, de S voor Southern Cross, de V voor Vote en de Z voor Zeeland.

Oostenrijk – In maart en april 2006 trad de March, een tot dan onschuldige grensrivier tussen Neder-Oostenrijk en Slovenië, na bar en boos weer, buiten haar stroomgebied en zette landerijen en huizen onder water. De schade was enorm. Om de nood financieel te lenigen gaf Oostenrijk een Hochwasserhilfe-zegel  uit van 75 c met een bijslag van 425 cent. Aangezien veel zegels onverkocht zijn gebleven is de zegel opnieuw verkrijgbaar gesteld, nu in een frankeerwaarde van 75 cent. Alleen te krijgen bij de Sammler-Service van de Oostenrijkse Post, de Philatelic-Shops en Sonderpostämtern.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Denemarken Duitsland OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.