100 jaar T Ford - Postzegelblog

100 jaar T Ford

3

ford_model_t.jpgVandaag, precies 100 jaar geleden rolde de eerste T Ford van de band. De uitspraak ‘Je kan hem in alle kleuren kopen, zolang het maar zwart is’ is misschien wel één van de bekendste uitspraken ooit. Gelukkig bleek het tegendeel waar. De T Ford was in meerdere kleuren beschikbaar. Hoewel de kleur van een auto minder belangrijk was dan nu.


In 1918 was de helft van alle auto’s in de Verenigde Staten een T Ford. De productie van de T Ford vond plaats tussen 1908 en 1927 en er zijn in totaal meer dan 15 miljoen van deze voertuigen verkocht. Ongelooflijk dus hoe populair de T Ford al die tijd is geweest.

t-ford-12-ct.jpg t-ford-us.jpg

Net zoals in de huidige tijd gebruikelijk is, werd ook de T Ford ondanks een niet gewijzigde naam in de loop der jaren in verschillende modellen op de markt gebracht.

fort-t-soorte.jpg

Het 75-jarig bestaan is in elk geval ook op postzegels herdacht.

t-ford-grenadines.jpg

t-ford-grenadines2.jpg

t-ford-grenadines3.jpg

t-ford-grenadines4.jpg

Zouden er vandaag, ergens in de wereld nog postzegels ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de T Ford uitgegeven worden?

En zo niet, dan is bovenstaande verzameling vast niet compleet. Misschien verzamel je auto-postzegels. Of nog specifieker T Ford. Hebben jullie beeld, dan hou ik me aanbevolen!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ThematischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)