Hiep, hiep, hoera! Ons kleinkind Julia is geboren! - Postzegelblog

Hiep, hiep, hoera! Ons kleinkind Julia is geboren!

5

julia10sept.jpgTNT Post probeert met de uitgifte van de sterrenbeeldpostzegels weer een beroep te doen op de persoonlijke betrokkenheid bij (de uitgifte van) postzegels. Iedere persoon is immers geboren onder één van de twaalf sterrenbeelden. Velen raadplegen de voorspellingen van de horoscoop, die iedere week weer in de kranten en tijdschriften worden afgedrukt.

Wel deze keer heeft de nieuwe sterrenbeeldpostzegel met het sterrenbeeld van de maagd wel een zeer bijzonder persoonlijk tintje voor mij persoonlijk gekregen. Op vrijdag 29 augustus om 14.14 uur hebben mijn dochter Froukje met haar man Dick door middel van een keizersnee een dochtertje, Julia, gekregen.

juliagebkrt.jpgAls filatelist heb ik meteen na de geboorte een sterrenbeeld-postzegelvelletje in de plaatselijke supermarkt gekocht (’s ochtends ontdekte ik dat de verkoop dáár al begonnen was!). Vervolgens heb ik de maagd-postzegel uit het velletje gescheurd, op een envelop geplakt en naderhand in de supermarkt laten afstempelen en later afgegeven aan mijn dochter in het ziekenhuis van Heerenveen.

Wel op deze persoonlijke manier heb ik vanuit mijn woonplaats de nieuwe ‘pake-sister’ (Fries voor een vrouwelijk kleinkind) op een verantwoorde wijze in een bijzonder pril stadium al met de filatelie in aanraking gebracht: “Inderdaad, jong geleerd, oud gedaan.”

Welke ‘mede-verzamelaar’ heeft met een van de sterrenbeeldpostzegels op een persoonlijke wijze ook iemand filatelistisch weten te benaderen, begeleiden en/of te introduceren? Graag ontvang ik per mail (batehijlkema@hetnet.nl) een visuele reactie met inzichtelijke achtergrondinfo van u. Bij voorbaat dank voor uw inspirerende en creatieve medewerking.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Tags bij dit artikel

  Reacties (5) Schrijf een reactie

  • Jos van den Bosch op 10 september 2008 om 14:38

   Hé Opa Bate,
   nu maar hopen dat je nog tijd over houdt om je leuke stukken te schrijven, want die grootouders hebben het altijd zo druk.
   Gefeliciteerd!
   Ik ben nog niet zo ver dus nog geen sterrebeeldjes nodig.

  • dolores op 10 september 2008 om 16:38

   Van harte gefeliciteerd Bate!

  • Shelly op 10 september 2008 om 21:01

   Bate,
   Gefeliciteerd met de geboorte van je kleinkind Julia! Ontzettend leuk idee om deze bijzondere dag met een mooie postzegel en stempel vast te leggen!

  • Nico v.d.Ven op 11 september 2008 om 06:43

   Beste Bate
   Van harte gefeliciteerd met de geboorte
   van je kleinkind Julia.
   Nico v.d. Ven

  • hanna op 11 september 2008 om 14:51

   Wat een leuk initiatief. Julia houdt nu al van postzegels denk ik. F.D.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)