Elisabeth Amalie Eugenie Sissi Romy - Postzegelblog

Elisabeth Amalie Eugenie Sissi Romy

2

Ik kan velen van jullie bijna horen twijfelen: maar dat is toch Sissi, de hoofdpersoon uit drie wat mij betreft (veel te) mierzoete films van de hand van Ernst Marischka met in de titelrol Romy Schneider?!Jullie hebben gelijk, we hebben het over één en dezelfde dame, die door haar huwelijk met keizer Frans Jozef I zelfs keizerin van Oostenrijk werd en historisch kortweg wordt aangeduid als Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije.

Waarom zij vandaag in de schijnwerpers staat? Omdat ze vandaag 110 jaar geleden, op 10 september 1898 dus, kwam te overlijden.

Aardige aanleiding toch om eens te kijken of er er nog wat postzegels aan haar zijn besteed: als Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije dan wel als Sissi.

sissi-kwartet.bmp

En ja hoor, kijk maar naar dit kwartet, naar mijn smaak, zeer stemmige keizerinnepostzegels.

Verder, uiteraard voor zover ik kan vertrouwen op mijn speurwerk, weinig Elisabeth Amalie Eugenie- dan wel Sissi-zegels.

Wat ik dan weer wel vond?!

180px-romy_schneider_marke.jpg

Deze Duitse zegel ter ere van Romy Schneider. Een zegel die toch ook een beetje een eerbetoon is aan Elisabeth Amalie Eugenie en aan Sissi.  

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)