Ervaring is... - Postzegelblog

Ervaring is…

0

edison-portret.jpg

Ervaring is de som van al onze vergissingen. Of de man die dat gezegd heeft veel vergissingen heeft gemaakt en dus veel ervaring heeft, wie zal het zeggen. Feit is wel dat hij te boek stond als slim.

Over welke man we het hebben? Over Edison, Thomas Alva Edison voluit. Inderdaad, de man die wereldwijd beroemd werd vanwege de ‘uitvinding’ van de gloeilamp en de fonograaf, de voorloper van de grammofoon.

Waarom uitvinding tussen aanhalingstekens staat? Om de simpele reden dat het te kort door de bocht is om genoemde uitvindingen puur aan Edison toe te schrijven. Niet in de laatste plaats omdat hij er – ik had het al over zijn slimheid – een gewoonte van maakte om uitvindigen op te kopen en er onder eigen naam octrooien op vast te leggen. 

Hoe het ook zij, zijn faam heeft hem ook een paar postzegels opgeleverd. Bijvoorbeeld het exemplaar hieronder, een uitgifte in de VS uit 1929.  

edison-lamp-usa-1929.jpg

Bij de Amerikanen geen greintje twijfel over wie de uitvinder van de gloeilamp was.  

De zegel hieronder is ook van Amerikaanse makelij.

edison-usa.jpg

Vervolgens komen we Edison tegen in San Marino.

edison-san-marino.jpg

En in Togo.

edison-togo.jpg

Overigens, Edison schijnt van Nederlandse komaf te zijn geweest. Maar een Nederlandse Edsion-zegel, nee, ik heb hem niet kunnen ontdekken.  

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)