Met dank aan een kapotte tandwielkrans - Postzegelblog

Met dank aan een kapotte tandwielkrans

2

Heeft allemaal van doen met een kapotte tandwielkrans, een onderdeel dat, zo las ik in de krant, zo één twee drie niet uit voorraad leverbaar schijnt te zijn. Zodat het nog wel een weekje kan duren eer het licht ook weer eens uitgaat. Overigens, de Brandaris-postzegel is er een uit de driedelige serie Vuurtorens, een ontwerp van Daria Scagliola, uitgegeven op 13 september 1994. De Brandaris werd toen 400 jaar.

Nou we het toch over vuurtorens hebben, ik had en heb daar wel iets mee. Geen wonder, ik ben altijd lang geweest en was in mijn jonge jaren (in ben inmiddels behoorlijk kaal) gezegend met een flinke bos rood – al had ik in mijn paspoort mijn haarkleur als kastanjebruin bestempeld – haar. Jullie voelen hem waarschijnlijk al, ik ben heel wat keren aangesproken met de term vuurtoren. Maar ik heb nog nooit last gehad van een kapotte tandwielkrans.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland VuurtorensNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

 • Dolores op 20 juni 2008 om 16:03

  @GJ dan mag je dit niet missen!

  http://www.roodharigen.nl/

  7 September te Breda: Roodharigendag

  Ik mag alleen maar mee als familielid waar ik het absoluut niet mee eens ben natuurlijk. kBen hartstikke rood als de zon heeft geschenen vind ik. Maar toegegeven, 2 familieleden van mij zijn zo ontzettend echt rood, echt bizonder. Prachtig natuurlijk dat je er vroeger om gepest werd en fotografen nu staan te springen.

  Hoe dan ook: postzegels van roodharigen zijn er niet. Dit lijkt mij een geweldige gelegenheid om roodharigen op postzegel te zetten, dus dat ga ik zeker doen.

 • Theo op 9 november 2010 om 15:15

  @Dolores, beter laat dan nooit zeggen ze wel eens maar vooruit dan maar.
  Ben je nu wel of niet naar Breda geweest.En heb jij nu een postzegel uitgegeven met daarop een of meerdere roodharigen?
  Ik heb overigens niets met roodharigen maar er zit een groot verschil tussen. Je hebt van die schitterende, hoogglanzende roestbruin haar en van dat knalharde oranje haar. Heb een paar maanden geleden op TV zo’n reunie gezien en daar zag je alle kleuren van de regenboog, als het maar rood was.
  Schitterend. OK, heeft helemaal niets met postzegels te maken maar ik wilde het toch even vragen en melden.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)