Rome zien en dan... - Postzegelblog

Rome zien en dan…

1

110px-flag_of_rome_svgkopie.png

Rome zien en dan sterven. Ik hoop maar dat het niet van toepassing is op het zien van een postzegel over Rome, want anders… Trouwens, het schijnt dat de hier gebezigde uitdrukking oorspronkelijk op Napels van toepassing was. Hoe het ook zij, vandaag richten we ons op Rome.

Waarom? Omdat Rome, al is ook dat allerminst een vaststaand feit, op 21 april in het jaar 753 voor Christus werd gesticht.Daarom ben ik zo vrij om Rome vandaag in het zonnetje te zetten. In de vorm van, hoe kan het ook anders hier, een postzegel.

rome.jpg

Let wel, de postzegel in kwestie is niet om een bijzonder reden gekozen. Dus mochten jullie postzegels hebben of kennen die volgens jullie veel meer recht doen aan de grootsheid van Rome, laat maar zien.

Nog even over de vlag van Rome bovenaan dit stukje. Zeg nou zelf, wat een prachtige kleurencombinatie. Die we nog steeds terugzien in het thuistenue van die ene (de andere is Lazio Roma) Romeinse voetbalclub: A.S. Roma.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (1)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)