Eén Europa, één Europapostzegel - Postzegelblog

Eén Europa, één Europapostzegel

2

europazegel-klein.jpg

De brief, dat is het thema dit jaar van de Europapostzegel. Een thema bepaald door PostEurop, de club van 48 Europese postbedrijven, TNT Post incluis. Hoe dat overall thema bij ons is ingevuld? In de vorm van de meest gangbare, zeg maar gerust oervorm van de blanco envelop.

Voor onze nationale Europapostzegel (die overigens vanaf 20 mei aanstaande te koop is) tekent ontwerper/typograaf Melle Hamer. Inderdaad, dezelfde Melle Hamer die in 2004 de Europapostzegel (zie hieronder) met als thema ‘Oude Kunst’ ontwierp.

2004-2.jpg

2004-1.jpg

Ik moet zeggen, de Europapostzegel 2008 spreekt mij aan. Vooral om de eenvoud en de helderheid van het geheel. En natuurlijk ook vanwege de smiley die ons toelachend uit de envelop tevoorschijn lijkt te komen.  

europazegels-groot.jpg

Bedenk me trouwens ineens dat het eigenlijk vreemd is dat binnen het steeds groter wordende ene Europa ieder land toch een eigen Europapostzegel uitgeeft; zou het geen aanbeveling verdienen om met één grensoverschrijdende echte Europapostzegel te komen?! Of hebben jullie uit verzameloogpunt helemaal niets met één zo’n zegel?! 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (2) Schrijf een reactie

  • O.J. Kwats op 18 april 2008 om 13:16

   Karig edoch KRACHTIGE zegel!!!

  • J.S. op 20 april 2008 om 16:22

   Op zich een leuk idee, 1 priorityzegel voor alle aangesloten Europese landen. Het zal echter ongetwijfeld teveel voeten in aarde hebben. Om nog maar even in herinnering te roepen de Nederlands-Duitse gezamenlijke uitgave van de Saskia postzegel. Daarbij is genoegzaam gebleken dat een gezamenlijk emissie van 2 landen al tot zoveel commotie leidt dat men vervolgens enkel als uitweg zag te ontkennen dat er bepaalde afspraken gemaakt zijn. De storm is wel geluwd, de feiten blijven echter onder de tafel en de direct betrokkenen bij TNT Post hebben inmiddels met de stille trom het veld geruimd. Who’s next??

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)