Escher in the picture - Postzegelblog

Escher in the picture

0

Het betreft een ontwerp van Felix Janssens, uitgegeven op 7 juli 1998, ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van Escher. Het beeld van de zegel in kwestie wordt bepaald door Escher’s wandschildering Metamorphose. Die op de zegel letterlijk lijkt te ontspruiten aan het hoofd, het brein van Escher. 

173522_962_1182864801333-escher.jpg

Over die wandschildering, gemaakt in 1968 in opdracht van de toenmalige PTT, deze is onlangs overgebracht van het postkantoor aan het Kerkplein in Den Haag naar Schiphol.

Overigens, de zegel in kwestie maakte deel uit van een serietje van drie zegels. De andere twee waren een Simon Vestdijk-en een Koninklijke Bibliotheek-zegel. Op de eerste, uitgegeven ter gelegenheid van 100ste geboortedag van Vestdijk, zien we de schrijver tegen de achtergrond van een pagina uit zijn essay Fantoche.  

Op de Koninklijke Bibliotheek-zegel, uitgegeven ter ere van de 200ste verjaardag van de bieb, staat het Geuzenliedboekje van Willem van Oranje centraal.  

Nog even: in zowel de Speciale Catalogus 2004 als in de editie van 2006 wordt beweerd dat het zou gaan om een zegel ter ere van het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Bibliotheek. Ach, wie kijkt er op een eeuwtje?! 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)