Droom schilderij, schilder droom - Postzegelblog

Droom schilderij, schilder droom

0

Waarom ik jullie vandaag dan weer lastig val met ons aller Vincent? Omdat mijn agenda mij vandaag de volgende uitspraak van Van Gogh voorhoudt: Ik droom mijn schilderij en dan schilder ik mijn droom. Prachtig toch?!

Een gepaste aanleiding lijkt me om hier de wat mij betreft mooiste Nederlandse Van Gogh-zegels op te hangen.

vincent-1442.jpg

Niets ten nadele van de uitgebreide serie zegels van de hand van Gracia Lebbink uit 2003, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar het op 6 maart 1990 uitgegeven, door Otto Treumann ontworpen tweetal Van Gogh-zegels. Dit naar aanleiding van de 100ste sterfdag van Van Gogh.

vincent-1443.jpg

Vanwaar mijn voorkeur voor dit setje. Ach, dat zit hem vooral in de soberheid van het grijs in de achtergrond. Is meer mijn smaak dan de crèmekleur bij Lebbink.

Over mooie Van Gogh-zegels… daar zijn er zoals gezegd nog veel en veel meer van. Mochten jullie de behoefte voelen om je eigen favoriete Van Gogh-zegel(s) hier ten toon te stellen, kom maar op, er is altijd nog wel een muurtje vrij.

 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)