Zo veel platen, zo weinig postzegels - Postzegelblog

Zo veel platen, zo weinig postzegels

0

dylan-portret.jpg

Alles wat ik kan doen, is mezelf te zijn, wie dat dan ook zijn mag. Uit wiens mond die uitspraak eens moet zijn opgetekend? Uit de mond van de man hierboven. Juist, de man die – of je nou van wel of niet van zijn muziek houdt – onmiskenbaar de geschiedenis in zal gaan (als hij die geschidenis bij leven al niet zelf gemaakt heeft) als één van de allergrootste singer-songwriters.

dylan-modern-times.jpgWe hebben het dan natuurlijk, iedereen zal hem hierboven wel herkend hebben, de enige echte Bob Dylan. Over wel of niet van zijn muziek houden, mijn eerste Dylan-aankoop is zijn laatste cd, Modern Times, uit 2006. Een aanrader trouwens. Daarvoor, nee, kon zijn muziek mij niet bekoren. O ja, ik kende zijn wereldberoemde nummers wel (wie niet trouwens?!), maar een fan was ik zeker niet.

Dat laatste maakte overigens niet zoveel uit, mijnheer Dylan had fans in overvloed. Over de hele wereld. Zijn vele tientallen lp’s en later natuurlijk cd’s gingen vlot over de toonbank.

Zo veel fans, zo veel muziek van zijn hand, zo weinig postzegels ik over dan wel met Bob Dylan heb kunnen vinden. Zou het iets met zijn protestachtige inslag te maken hebben gehad dat serieuze posterijen zich niet aan hem waagden?!  

dylan-stamp-op-tshirt.gifWat ik om te beginnen gevonden heb? De postzegelachtige opdruk (zie hiernaast) op officiële Dylan-shirts. 

 

 

dylan-touva.jpgDaarna kom ik (zie hiernaast) in een land als Touva. Wie weet waar dat ligt, mag het zeggen.

 

 

 

dylan-tatarstan-2001.jpg

En wat te denken van het velletje met sterren hierboven, een uitgave uit Tatarstan?! Bob Dylan vinden we midden op de onderste rij.

dylan-velletje-gambia.jpg

We eindigen in Gambia, bij het vel hierboven. Bob Dylan heeft daar nog een bijna jonge god-achtige uitstraling.

Zeg nou zelf, een toch schrale oogst voor een ster van de omvang van Bob Dylan?! 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)