Zappazegel - Postzegelblog

Zappazegel

5

zappa-kop.jpg

Mooi woord: Zappazegel. Hoewel er eigenlijk – ook een mooi woord trouwens – geenzappazegel had moeten staan. Want ik heb er geen kunnen vinden, een postzegel ter ere van de man van wie wordt beweerd dat hij één van de belangrijke componisten van de tweede helft van de 20e eeuw was.

Over wie het gaat? Of is dat gelet op zijn o zo markante kop bovenaan dit stukje over- en overduidelijk? Juist: Frank Zappa. Van wie ik, los van of hij door muziekkenners hoog wordt geacht, genoten heb. Om zijn muziek natuurlijk, maar vooral ook om zijn humor, zijn zelfspot. Alom geliefd dan wel gerespecteerd, Frank Zappa. Maar, zoals al even aangestipt, tot een echte Zappazegel heeft het niet geleid.

zappa-namaakpostzegel.jpgIk zeg bewust echte, want ik heb wel een onechte, een niet-officiële Zappazegel (zie hiernaast) op de kop getikt. Tja, kijk, daarmee is misschien meteen verklaard waarom posterijen zich niet aan een Zappazegel hebben gewaagd. Want waar ik geliefd en geresepecteerd zei, daar had ik eerlijkheidshalve ook omstreden bij moeten noemen. Want dat was hij. Sterker nog, dat maakte hem juist leuk. 

Terug naar Zappazegel: ik hoop dat ik er met dit stukje helemaal naast zit en er dus wel, al was het er maar één, Zappazegels bestaan. Zo ja, waar ben ik om die boven tafel te krijgen dan in betere handen dan bij jullie?!l  

Overigens: vanwaar dit Zappa-stukje? Simpel, hij stond vandaag met een spreuk in mijn agenda, een agenda van een zeer gerespecteerd merk. Wat Zappa aldus mijn agenda eens gezegd zou hebben: Verwacht niets van het leven, dan is alles wat je krijgt een bonus.

Om nou te zeggen dat ik daar echt kracht uit put?! Hoe dan ook: prettig weekend! 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (5) Schrijf een reactie

  • Dolores op 16 februari 2008 om 07:55

   Udmurtia Republic 2002 heeft een sheet Frank Zappa. Ik vraag me af of deze postgeldig is. Lijkt hetzelfde verhaal als Buriatia.

  • Rein op 16 februari 2008 om 10:14

   @Dolores

   Helaas, net zo’n fantasie- cq oplichters product als zegels van Buriatia e.d.

  • Dolores op 16 februari 2008 om 14:10

   Dat vermoedde ik al. Ze worden gewoon te koop aangeboden, zonder vermelding van “local sheet” of iets dergelijks. Van mij mogen ze er zijn, maar een vermelding is wel zo netjes…

  • willem hogendoorn op 16 februari 2008 om 18:05

   Republique democratique du Congo heeft een blokje uitgegeven over Les musiciens du rock met daarin een zegel met Frank Zappa. Ik heb een afbeelding hiervan naar GJ gestuurd.

  • Jan Boon op 16 februari 2008 om 19:28

   Stel voor dat we een persoonlijke postzegel voor Frank Zappa and the Mothers of Invention maken. Tenslotte bestaat er ook al een Persoonlijk Wangedrocht voor BZN.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)