Camp Fire Girls - Postzegelblog

Camp Fire Girls

1

camp-fire-girls-zegelIedereen kent scouting, de padvinderij, de gidsen, welpen, kabouters, enzovoorts. Allemaal organisaties die volop bezig zijn met activiteiten voor de jeugd. Minder bekend is een organisatie die op 17 maart 1910 in de Verenigde Staten werd opgericht: de Camp Fire Girls, kampvuurmeisjes! Wat is dit voor een organisatie? Het blijkt dat het 50-jarige bestaan aanleiding was voor de Amerikaanse post om er een postzegel aan te wijden.

De zegel werd uitgegeven op 1 november 1960 en heeft als afbeelding het embleem van de organisatie.

camp-fire-girls

Op de eerstedag envelop zijn drie leden van de Camp Fire Girls afgebeeld en in het stempel nog een vierde lid die ons vanachter het adres aankijkt en zegt: She cares…. Do you? Daarmee wordt al een klein beetje duidelijk wat de doelstellingen zijn.
camp-fire-girls-fdc-775-200p.jpg
De Camp Fire Girls werden opgericht door twee personen, die zich ook hadden ingezet bij de oprichting van de Boy Scouts in Amerika, Luther Halsey Gulick en zijn echtgenote Charlotte Vetter.

luther-halsey-gulick-400p.jpg

Hun motto werd meegegeven aan de organisatie: Give service. Ze hebben ook een wachtwoord: WoHeLo dat een samentrekking is van de woorden Work, Health en Love. Ze hebben ook een wet bestaande uit korte kreten (vrij vertaald):

Worship – God wees godsdienstig
Seek beauty – tracht de mooie zijden te zien
Give service – wees dienstbaar
Pursue knowledge – verrijk je kennis
Be trustworthy – wees betrouwbaar
Hold on to health – zorg dat je gezond blijft
Glorify work – heb geen hekel aan werken
Be happy – wees gelukkig

Het zijn geen eisen die gesteld worden waaraan men moet gehoorzamen, maar kreten die uit het hart moeten komen. Of dat altijd lukt?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

    Reacties (1)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)