Beter laat dan nooit - Postzegelblog

Beter laat dan nooit

0

peterson-speelt.jpg

Natuurlijk had ik hier eerder, meteen na zijn overlijden op 23 december 2007 aandacht aan hem moeten besteden. Toen, zal wel met de gebruikelijke kerstdrukte te maken hebben gehad, kwam het er niet van. Waarom nu dan wel? Omdat ik afgelopen weekend op zolder weer eens in mijn platencollectie aan het rondsnuffelen was. En wie kwam ik daarbij tegen, juist: Oscar Peterson, want over hem hebben we het hier. 

Tja, Oscar Peterson. Leek me een vriendelijke man. De keren dat ik hem op televisie zag spelen, gaf hij mij in elk geval de indruk er erg veel plezier in te hebben. Vaak zag ik hem glimlachen, zo nu en dan bromde hij licht meeneuriënd mee met wat hij speelde.

Over dat spelen, hij beantwoorde eigenlijk helemaal niet aan mijn beeld van de ideale pianist. Hij was zwaar, omvangrijk en vooral zijn vingers kwamen mij voor als eigenlijk veel te fors voor een pianist. Des te groter was mijn bewondering wanneer ik die vingers in adembenemend tempo bijna onnavolgbaar over de toetsen zag gaan.

peterson-2005-canada.bmp

Geboren en getogen Canadees, Oscar Peterson. Dat, gekoppeld natuurlijk aan zijn wereldfaam, verklaart ook waarom zijn geboorteland hem in 2005, ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag, eerde met zijn eigen postzegel.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)