Priority: groen! - Postzegelblog

Priority: groen!

4

groen-001.jpg

We hebben er hier begin december al ruimschoots aandacht aan besteed, maar omdat ze nu officieel zijn verschenen toch nog een keer de focus op de nieuwe ‘groene’ zegels van TNT Post. Dit keer gaat het speciaal over de binnen Europa en buiten Europa Priority-zegels. Want die hadden we nog niet in beeld gehad.

Maar, dat is niet de enige reden voor de hernieuwde aandacht. Wat het ook is, ik heb het al eerder verklapt, is dat ze me erg aanspreken, deze groene zegels. Niet eens zo zeer om (hoe belangrijk ook) het onderwerp, nee, vooral om de wijze, de bijna kinderlijke en daardoor wat mij betreft pakkende wijze waarop duurzaamheid op de zegels wordt verbeeld. 

Hulde dus op dat punt voor ontwerpers Pepijn Zurburg en Richard van der Laken van de Designpolitie. Om het tweetal te citeren: “Wat je nogal eens ziet, is dat de ingewikkeldheid van sommige milieu-initiatieven het onderwerp ‘zwaar’ maakt. Wij wilden het graag licht houdenh. Een ontwerp dat leuk is om te zien, spreekt nu eenmaal meer aan.”

Om nog even door te gaan op milieu-initiatieven, de zegels passen in Planet Me, het pogramma dat TNT Post is gestart om wereldwijd de uitstoot van CO2 naar beneden te halen.

Lofwaardig natuurlijk, dat milieubewuste van TNT Post. En al helemaal als er ook nog mooie zegels uit voortkomen. Maar even serieus, denken jullie dat zegels een bijdrage kunnen leveren aan een hoger milieubewustzijn? Als ik naar mijzelf kijk, dan merk ik dat de zegels, met name om hun simpelheid, er inderdaad in slagen mijn aandacht te trekken. En als daardoor ook maar iets van het achterliggende groene thema blijft hangen, dan is dat natuurlijk winst.

Wat denken jullie?!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (4) Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)