Waar is Simon Carmiggelt?! - Postzegelblog

Waar is Simon Carmiggelt?!

3

simon-carmiggelt.jpg

Afgelopen vrijdag was het op de kop af 20 jaar geleden dat hij overleed, Simon Carmiggelt. Laten we er niet omheen draaien: een groot schrijver. Al was het dan van over het algemeen kleine(re) stukjes. Een mooie, melancholieke kop ook. Zou het prachtig doen op een postzegel.

Maar nee, ik heb hem niet kunnen vinden, een postzegel gewijd aan Simon Carmiggelt. Om in diens woordgebruik te blijven, wat mij betreft een behoorlijke kronkel van onze achtereenvolgende posterijen om een zo uniek auteur met een zo heel eigen stijl en met zoveel klinkende literaire prijzen niet te eren met een eigen postzegel. 

 

 

  

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (3) Schrijf een reactie

  • Jee op 4 december 2007 om 01:45

   misschien een teleurstelling voor Gerrit-Jan, maar Simon Carmiggelt wordt egzien als schrijver en niet als een groot schrijver. Reve, Hermans en Wolkers waren grote schrijvers. Ik heb altijd met veel plezier en met een glimlach de stukken van Carmiggelt gelezen, maar middelbare scholieren zegt het nu nagenoeg niets meer (ook Bomans heeft dit lot ondergaan). “De grote drie” en Mullish worden nog steeds gelezen. Zij hebben dan ook echte meesterwerken geschreven. Jammer maar misschien weer een illusie armer.

  • Gerrit Jan van Postzegelblog op 4 december 2007 om 09:16

   Jee, natuurlijk ben ik me bewust dat Carmiggelt van een andere orde is dan Reve, Wolkers, Mulisch en – wat mij betreft zeker – Hermans.
   Ik noem Carmiggelt dan ook niet voor niets een groot schrijver van over het algemeen kleine(re) stukjes. Van, om in jouw woorden te blijven, meesterwerkjes.

   Een illusie armer?! Nee hoor, Carmiggelt was en is mijn held niet. Ben niet zo van de helden.

  • O.J. Kwats op 4 december 2007 om 14:45

   Klein of GROOT..,maakt niet uit! Wil P.Jansen,S.Carmiggelt,G.Bomans,T.Hermans,F.Blankers-Koen,etc.etc.,weleens op’n zegel willen ontmoeten!!!

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)