En nog een verdraagzame dag!!! - Postzegelblog

En nog een verdraagzame dag!!!

16

tol-dld-origineel.bmp

Wat vinden jullie ervan, van de zegel hierboven? Wees zo frank en vrij als jullie maar willen, ik ben gewoonlijk al niet zo gauw geraakt en op een dag als vandaag sta ik werkelijk voor alles open. Waarom? ’t Is vandaag Internationale Dag van de Verdraagzaamheid. 

Om terug te komen op de vraag van zo-even, ik vind de zegel hierboven (een Duits exemplaar uit 2002) in alle opzichten geslaagd. Modern, heftig, krachtig, ja, met recht prachtig. tolerance-dld-2002.jpg

Over die Internationale Dag van de Verdraagzaamheid, die is door de UNESCO in het leven geroepen in 1996 (als vervolg op het jaar 1995, het Internationale Jaar van de Verdraagzaamheid) en wordt sindsdien jaarlijks gevierd op de 16e november. 

toleranz-2.jpg

O ja, waarom ik de Duitse Toleranz-zegel ook, tot twee keer toe zelfs, bestempeld afbeeld? Omdat ik hem met stempel eigenlijk zo mogelijk nog mooier, nog krachtiger en heftiger vind. Vandaar.

Wie van jullie nog meer zegels over en rond het thema Verdraagzaamheid kent, van harte welkom uiteraard.

En nog een verdraagzame dag toegewenst!

 

  

Gratis online postzegelcatalogusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (16) Schrijf een reactie

  • O.J. Kwats op 16 november 2007 om 14:59

   ’t is ’n overpeinzing waard, zo’n dag. Dat’s ernstig, zéér ernstig!!!

  • albert Haan op 16 november 2007 om 16:11

   Erg genoeg dat men dit door een dag moet herdenken.
   Dit moet eigenlijk de normaalste zaak van de wereld zijn, Tolerantie.
   Iedereen in zijn eigenwaarde laten.
   Respekt hebben voor andere.

  • willem hogendoorn op 16 november 2007 om 23:20

   Naar mijn mening doet de Duitse PTT dit heel goed. Een andere zegel (michel 1725) heeft als thema: Mit einander leben. Geweldig! (Het past mooi in mijn thema “anti racisme”). En niet alleen op de postzegels geeft de Duitse PTT haar mening hierover, ook op de stempels. Ik heb een frankeermachinestempel met de tekst:
   “Berlin sagt Nein zu Fremdenfeindlichkeit. Kijk, zo kan via de filatelie ook aandacht worden besteed aan Normen en Waarden. Helaas mis ik dat in Nederland. Balkenende, hier ligt een kans!! Wat dit aangaat: Bravo Duitsland.

  • Rein op 17 november 2007 om 15:18

   Hardstikke leuk zo’n zegel, maar als er jaarlijks nog een 100 andere zegels verschijnen, dan heeft dit geen enkele impact…

   Afschaffen die rookworst en andere prietgrut en 5 jaar lang alleen maar knuffel-Marokkanen, -Turken en -Antillianen afbeelden op onze 44c zegels. Beatrix met vroegtijdig emeritaat. En onze eigen kansrijke autochtone top-kriminelen afbeelden in de prestigeboekjes ‘persoonlijke postzegels’. TNTPost maakt ons weer Trots op Nederland!

  • M.D.Gonzalez op 17 november 2007 om 21:50

   Ik zou het wel eens fijn vinden als er een goede definiering zou komen van dit soort termen: wat is verdraagzaamheid, wat is tolerantie, wat is anti-racisme?
   Leg eens uit, tot zolang heb ik bij dit soort postzegels een dubbel gevoel. Hartstikke positief, maar draagt tevens bij aan het rondstrooien met termen die hun betekenis allang verloren hebben.

  • willem hogendoorn op 17 november 2007 om 23:12

   @ Gozalez. Jammer dat voor U deze termen hun betekenis allang verloren hebben. Voor mij is verdraagzaamheid hetzelfde als tolerantie: respect hebben voor gevoelens en meningen van anderen.
   Anti racisme is voor mij het tegengestelde van racisme, en een racist is iemand die zijn eigen ras superieur vindt boven die van een ander. Heeft dit zijn betekenis allang verloren? Lees de kranten, volg het journaal en dagelijks kom je het tegen.

  • Rein op 18 november 2007 om 10:06

   @Willem en Maria

   Dat dubbele gevoel is herkenbaar; we zijn gek op symbolen – oranjegele armbandjes e.d.

   En definities helpen je ook niets verder, kijk naar de krant en de tv. Hordes mediamakers verdienen er een dikke boterham aan – Nova, P&W, B&vD.

   En de wereld draait door en wordt doorgedraaid!

   Maar ja, dit is een filatelie forum, weet jeh wel ….

  • Rein op 18 november 2007 om 10:40

   Een respectabel aantal grijsaards in Rome verbiedt het gebruik van preservativa in naam van de liefde…

   Tegelijkertijd interesseert het ze meer dat het khalifaat van Rome erkend wordt als oppermachtig door de khalifaten van Moscovia en Byzantium… Terug in de tijd van Mahmed…. Leve de eenheid, dan pas is er verdraagzaamheid…

  • Dolores op 18 november 2007 om 16:12

   In het kader van de filatelie weet ik dus niet goed wat ik met deze postzegels aanmoet. Wil ik ze in mijn verzameling hebben, stuur ik ze aan Willem, of probeer ik een discussie op gang te brengen over dit soort postzegels met de vraag: dragen ze bij aan echte verdraagzaamheid, tolerantie, respect, of dragen ze bij aan het smijten met termen, omdat we dat zo graag doen, ook de post.

   Om het filatetelistisch te houden: onze eigen “tussen twee culturen” postzegels uit 2001 spreken mij meer aan.

   Maar ik sta erom bekend er vaak een andere mening op na te houden, onmisbaar voor een leuke discussie toch?

  • Rein op 18 november 2007 om 19:10

   @Maria

   Als je een beetje tussen m’n regels doorleest dan weet je mijn antwoord. Ik zie dan liever zegels aan medelanders die zich verdienstelijk hebben gemaakt.

   Waar waren de zegels gewijd aan de Surinaamse en Indo invloed op dit land???

  • willem hogendoorn op 18 november 2007 om 19:55

   @ Dolores: Zegels naar Willem sturen en de discussie opgang houden vind ik 2 tolerante opties.
   @ Rein: filatelistisch forum… De één houd van technische aspecten:
   iHB 9 t/m iHB15 = s1 t/m s7
   iHB 16 t/m iHB22 = x9 t/m x15, de ander houdt van het doel van de zegel. Voor mij is het beide filatelistisch.

  • Rein op 18 november 2007 om 19:59

   @Willem

   mogen we hier doen aan cross-posting??? Ikdagvaniet!

   Gaat Maria hier haar ontboezemingen geven over het postzegelforum en ik over m’n frustraties op Filadorado????

   Het waren trouwens geen wiskundige formules, Willlem..

  • willem hogendoorn op 18 november 2007 om 20:43

   Waar gaat het hier ook alweer over? O ja, verdraagzaamheid. Ik wens dus een ieder een filatelistische en tolerante zondagavond.

  • Dolores op 18 november 2007 om 21:02

   Bijvoorbeeld. Maar inderdaad een afbeelding die verdraagzaamheid, tolerantie en acceptatie, want dat mis ik een beetje in het verhaal, uitdrukt. Deze zegel met misschien wel in het holst van de nacht gekraste teken en de gespoten pijlen, wellicht op een brug? drukt uit….???? Vandalisme?

   Brrrr beetje somber hoor.

  • Dolores op 18 november 2007 om 21:15

   @Willem, het doel van de Duitse postzegel is denk ik wel geslaagd, aandacht voor tolerantie. Maar mij spreken postzegels die dit ook daadwerkelijk uitdrukken meer aan.

  • Dolores op 18 november 2007 om 21:20

   En ik ben het er helemaal mee eens dat 1)technische aspecten (Rein) 2) doel van de postzegel ( Willem) en 3) boodschap en/of vormgeving van de afbeelding (Dolores) alle 3 filatelistische onderwerpen zijn.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)