Astrid bedankt! - Postzegelblog

Astrid bedankt!

1

pippi-langkous-1.jpg

Vandaag een eeuw geleden werd ze geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson. Maar, zo ging ze letterlijk en figuurlijk niet de boeken in. Hoe dan wel? Als Astrid Lindgren. Inderdaad, de vrouw achter Pippi Langkous, het wereldberoemde meisje met de rode vlechtjes dat samen met haar vriendje Tommy en vriendinnetje Annika, en met hen hele generaties kinderen, de meest fantastische avonturen beleefde. 

Pippi Langstrumpf, Pippi Longstocking, Pippi Langkous, zo’n beetje overal ter wereld is ze bekend geworden. In boeken, in (teken)films, in televisieseries, in een musical en ook (al is de spoeling wat dat aangaat aan de dunne kant) als postzegel. Allemaal omdat Astrid Lindgren op een dag begon haar dochter Karin verhaaltjes te vertellen over, zoals ze voluit heette, Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Efraïmsdochter Langkous.Over die postzegels, daar gaat het hier natuurlijk vooral om. Zoals gezegd, geen overdaad op dat punt. Natuurlijk is Lindgren en met haar Pippi in geboorteland Zweden op de postzegel gezet.

lindgren-2002-groot.jpg

In 2002 bijvoorbeeld werd bij gelegenheid van haar overlijden eerder dat jaar het postzegelboekje hierboven uitgegeven. 

pippi-langkous-duitsland-2001.jpg

Het jaar daarvoor verscheen in Duitsland de zegel hierboven.

pippi-langkous-zweden-1969.jpg

Een prachtig kinderlijke en wat mij betreft in alle opzichten echte Pippi-zegel, vind ik het exemplaar hierboven, uitgegeven in Zweden in 1969. Pippi tilt met gemak, zoals dat van haar verwacht mocht worden, haar paard Witje de lucht in. Met instemming van meneer Nilsson, haar aapje. 

Tot zover de avonturen van Pippi hier op Postzegelblog. Maar mochten er, ik neem aan, jeugdige verzamelaars zijn die ons op nog veel meer Pippi-postzegels kunnen trakteren, graag natuurlijk! 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (1)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)