Wereld Voedsel Dag - Postzegelblog

Wereld Voedsel Dag

2

wfd-banner.jpg

De banner hierboven maakt in één klap duidelijk waar het hier over gaat. Misschien niet zo prettig qua onderwerp nu je misschien net aan het ontbijt zit, maar ja, niets aan te doen: heleboel mensen in de wereld hebben nu honger. Vandaar dat het nog zo nodig is en blijft, Wereld Voedsel Dag, elk jaar op 16 oktober.

Natuurlijk zijn er door de jaren heen postzegels gewijd aan Wereld Voedsel Dag.

wereld-voedsel-dag-libanon.jpgIn Libanon,

 

wereld-voedsel-dag-bangladesh.jpgin Bangladesh,

 

 

 

 

wereld-voedsel-dag-saudi-arabie.jpgen in Saudi-Arabië bijvoorbeeld.

 

wereldvoedsel-dag-pakistan-1998.jpg

Uit Pakistan komt de zegel hierboven. Een fraaie zegel, vind ik zelf. Met name de gestyleerde vrouw met kind – de zegel benadrukt de belangrijke rol van moeders in de voedselproblematiek – spreekt me qua vorm erg aan.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (2) Schrijf een reactie

  • johan op 16 oktober 2007 om 18:53

   De wereldbevolking groeit jaarlijks met 75.000.000 mensen met name in de ontwikkelingslanden. Dat is iets meer dan 200.000 mensen per dag. Dat is 8.500 per uur. Dat is bijna 150 per minuut. Het is een mooi streven om de wereldhonger op te lossen maar dat lukt nauwelijks. Voedsel is er genoeg maar om het van A en B te slepen voor noppes dat werkt niet. Maarja misschien komen er betere tijden?

  • peter op 19 oktober 2007 om 16:50

   Vandaag is een uniek kookboek met de favoriete gerechten van 52 bekende nationale en internationale chef-koks. Geen gerechten met ingewikkelde trucs, maar lekkere recepten die iedere thuiskok kan maken.

   Het resultaat: een bijzondere bundeling van wereldgerechten van Herman den Blijker en Jonnie Boer tot Jamie Oliver en Nigella Lawson.

   En met de aanschaf van dit boek steunt u ook het wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. Van ieder verkocht boek kan een kind in Malawi drie maanden eten!

   Kortom koop leuk en origneel en steun het WFP.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)