Mooi Nederland Edam: ik geniet me groen en geel - Postzegelblog

Mooi Nederland Edam: ik geniet me groen en geel

1

veledam.jpg

Vraag me wat bij me opkomt bij de plaats Edam, tien tegen één dat ik met de bekende, zeg maar gerust wereldberoemde rode Edammer kaas op de proppen kom. Niet dat ik een groot liefhebber ben, want hij is mij wat te vlak van smaak, Edammer kaas. Maar qua vorm, ja, qua vorm en zeker qua kleur is het natuurlijk een niet te missen kaas. En dus komen we de Edammer prominent tegen op de  Mooi Nederland Edam-zegel die vandaag verschijnt. Nee, niet in het zo befaamde rood, in traditioneel kaasgeel.

veledam-klein.jpgEen mooie zegel en een mooi vel, Mooi Nederland Edam. Ondanks het ontbreken van de rode kaas. Ze doen in alles recht aan het landelijke, het bijna lieflijke van Edam. Nee, hoewel groen en geel de boventoon voeren, is van ergernis in het geheel geen sprake, integendeel, het is genieten geblazen!!!

Genieten van, in de meest traditionele zin, Nederland op zijn mooist. Het Nederland zoals dat waarschijnlijk op vele honderduizenden ansichtkaarten verzonden door even zoveel toeristen de hele wereld over gaat. 

 

babyedammer.gifOm nog even terug te komen op mijn Edammer kaasrood van zo-even: zelfs de tuinkabouter (over het algemeen toch getooid met een rode puntmuts) is uitgedost in groen. Nog een opmerking over de kabouter in kwestie: ontwerper Jeen Berting van bureau Overburen noemt hem in het TNT Post-persbericht ‘een modern element dat laat zien dat de stad meer is dan historische gevels’. Modern, een tuinkabouter?!

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (1)

  • R. van Dijk op 13 oktober 2007 om 23:40

   en hiermee is ook gelijk een eind gekomen aan 3 jaren ‘mooi nederland’.
   Inderdaad, genieten geblazen!

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)