Met dank aan de kleine generaal - Postzegelblog

Met dank aan de kleine generaal

0

dick-advocaat-portret.jpgDick Advocaat is vandaag jarig. Hij wordt 60, de huidige trainer van de Russische voetbalclub Zenit Sint-Petersburg. De kleine generaal, dat was zijn bijnaam. Overgehouden aan zijn assistent-bondscoachschap onder Rinus Michels, inderdaad, de generaal.

Een aardige erelijst, Dick Advocaat. Zoals gezegd, assistent-bondscoach van 1984 tot 1987 onder Rinus Michels, bondscoach op het EK 2004 en, al was dat in dienst van Zuid-Korea, op het WK in 2006. Op clubniveau onder meer succesvol bij PSV, bij Glasgow Rangers in Schotland en, ook dat is al even aangestipt, bij Zenit Sint-Petersburg. Er gaan verhalen dat hij in de race is voor het bondscoachschap van Australië.

Waar dit verhaaltje naartoe gaat? Naar de vraag waarom ik in het persoonsregister van de Speciale Catalogus 2004 geen enkele bondscoach tegenkom. Me beperkend tot de bondscoaches die al zijn overleden, kom ik al tot klinkende en wat mij betreft zeker postzegelwaardige namen als Max Merkel, Ernst Happel, dr. Fadrhonc en natuurlijk Rinus Michels. Maar nee, geen spoor van te bekennen. Terwijl het, of je nou (ik ben dat overigens niet) voetbalgek bent of niet, toch allemaal mannen zijn die wel degelijk van belang, soms zelfs van reusachtig belang zijn geweest voor het Nederlandse voetbal.

Wie er o zo belangrijk is geweest voor het  Zuid-Koreaanse voetbal? Juist, Guus Hiddink. Wat wil je, hij leidde zijn team tot ieders verrassing tot en met de halve finale op het WK van 2002.   

Hiidink is inmiddels van zo’n beetje elke stad in Zuid-Korea ereburger, heeft er zijn eigen stadion en is ook geëerd (kijk hieronder maar) met een postzegelvel waarop hij (links boven) en zijn mannen te bewonderen zijn. 

hiddink.jpg

Wat denken jullie? Zou het geen aardige serie kunnen zijn: bondscoaches van Oranje?!  

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)