TNT Post goes JETIX - Postzegelblog

TNT Post goes JETIX

3

totally-spies-zegels.jpg

yinyangyo-zegels.jpg

Op de Jacoba School in Heemstede is het nu feest. Sita – wie kent de presentatrice, musicalster en zangeres niet?! – komt er de eerste Totally Spies- en Ying Yang Yo!-postzegelboekjes uitreiken. Waar we het, voor de oudere verzamelaars onder jullie, over hebben? Over twee populaire televisieseries die dagelijks te zien zijn bij kinderzender JETIX. 

Ja, TNT Post gaat op de jeugdige toer. Genoemde postzegelboekjes, met daarin postzegels waarop natuurlijk de belangrijkste characters uit Totally Spies en Ying Yang Yo! prijken, zijn immers een co-productie van TNT Post en JETIX.yinyangyo-vel.jpg

Of ik denk dat het succes wordt, die JETIX-zegels? Ja, als ik kijk naar mijn eigen dochter en haar vriendinnetjes en wat zij allemaal in huis halen wat ook maar even te maken heeft met een of  andere hit-tvserie van dat moment, dan zou het me niet verbazen wanneer Totally Spies- en Ying Yang Yo!-fans ook de postzegelboekjes met hun helden willen, nee, moeten hebben.

totale-spies-vel.jpg

Tegelijk ben ik een beetje bang dat de liefde van de vooral televisiekijkende kinderen voor postzegels een tijdelijke bevlieging zal zijn. Wat jullie? Denken jullie dat je door de uitgifte van dit soort echt doelgroepgerichte postzegelboekjes de jeugd warm(er) maakt voor het fenomeen postzegels en al helemaal voor het verzamelen ervan?!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (3) Schrijf een reactie

  • Dolores op 20 september 2007 om 16:27

   De TNT is niet gek natuurlijk. Ik kan alleen maar gissen naar het marketing idee achter zo’n uitgifte, maar weet dat Spanje inmiddels 2 a 3x per jaar dsoortgelijke postzegels uitbrengt. (tvseries, bekende kinderliedjes etc). Die doen dat ook niet zomaar. De Spanjaarden zijn er dol op!

   Misschien juist wel om het imago van de postzegel wat te veranderen en de postzegel meer toegankelijk te maken voor het grotere publiek, niet eens zozeer kinderen maar wat dacht je van de ouders?

   Ik verzamel deze postzegels ook graag, als presentje voor een nichtje of neefje. Niet eens om ze aan het verzamelen te krijgen, maar meer als waardestukje.

  • Frank op 5 oktober 2007 om 12:54

   We waren het er al over eens dat TNT met dit soort bagger de filatelistische markt verziekt. Ik heb me er dan ook maar bij neergelegd dat ik dit (samen met de boekjes over BZN, een aantal voetbal topclubs en Ajax, VU, …) niet wil verzamelen, omdat het slechts om achterdeur-postzegels gaat.

   Blijkbaar hebben ze dat bij TNT inmiddels ook begrepen, en men laat de nieuwe boekjes dan ook vergezeld gaan van afwijkende zegels: Jetix 3 (De club van Sinterklaas) heeft speculaasgeur, het Zonnebloem-boekje heeft een andere tanding.

   Ik had nog iets willen roepen over wat ik daar van vind, maar dat zal ik jullie besparen.

  • Rein op 5 oktober 2007 om 17:19

   @Frank

   Wat is de “filatelistische markt”?? Is dat iets anders dan de “filatelie” waaraan een hoop verzamelaars plezier beleeft en nog altijd kan beleven?

   Werd de “filatelistische.markt” niet per definitie geduid door “FDC’s”,”postfris zonder plakker”, “prachtexemplaar” e.d. Ofwel verstjeerd?

   Je verzamelt wat je leuk vindt, en ik vind die boekjesgrappen leuk ookal kijk ik geen Jetix meer en hou ik al helemaal niet van die typetjes van Andre van Duin die we vanaf 6 november kunnen bewonderen op de laatste achterdeur-zegels die TNTPost voor ons in petto heeft!!

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)