Duurzaamheid op de kaart/postzegel zetten?! - Postzegelblog

Duurzaamheid op de kaart/postzegel zetten?!

0

duurzame-dinsdag.jpgIs het de derde dinsdag van september Prinsjesdag, de eerste dinsdag in september (vandaag dus) is het Duurzame Dinsdag. Voor de negende keer alweer vragen dan tal van maatschappelijke organisaties aan de politiek Den Haag aandacht voor en ondersteuning van initiatieven op het gebied van duurzaamheid. 

Het thema van 2007 luidt: Zet duurzaam consumeren op de kaart! Dat brengt mij op de vraag of het daarbij zou helpen wanneer we duurzaam consumeren op de postzegel zouden zetten. Anders gezegd, of het in het kader van duurzaamheid handig en vooral effectief zou kunnen zijn wanneer er een serie postzegels zou verschijnen die ons vanaf elke briefkaart, elke envelop, elk postsuk fijntjues zou attent maken op het fenomeen duurzaamheid.

Terwijl ik dat opschrijf, realiseer ik me dat er over duurzaamheid vooral heel veel gepraat wordt. Sterker nog, onder auspiciën van ons aller Verenigde Naties zijn in 2000 de meest lofwaardige millenniumdoelen gesteld. Ook, dat was Millenniumsdoel nummer 7, over duuzaamheid. Lees maar even mee wat we wel even zouden gaan regelen: Waarborgen van een duurzaam milieu voor 2015 door het integrereren van duurzame ontwikkeling in nationaal beleid en programma’s, het keren van het verlies van natuurlijke hulpbronnen en halvering van het aantal mensen zonder toegang tot veilig drinkwater. Voor 2020 moeten de levensomstandigheden van tenminste 140 miljoen bewoners van krottenwijken aanzienlijk zijn verbeterd. 

postzegel7-oeganda250.jpg

Oeganda heeft een serie postzegels gewijd aan alle millenniumdoelen. Dus ook aan die over duurzaamheid. 

In Nederland is, een ontwerp van Jaap Drupsteen,

milieu-1.jpg

in 1991 ook al een trio milieuzegels uitgegeven.

milieu-2.jpg

Een wat mij betreft fraaie poging om via postzegels aandacht te vragen voor 

milieu-3.jpg

lucht-, water- en bodemvervuiling. 

Maar nu, anno 2007, zou het nu nog enig effect sorteren wanneer we duurzaamheid op de postzegel zouden zetten?! Zou duurzaamheid, om precies te zijn, zou duurzaam consumeren daardoor beter op de kaart worden gezet?!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)