Luxe en plezier, plezier en luxe - Postzegelblog

Luxe en plezier, plezier en luxe

0

picabia-zelfportret.jpgWaar die enigszins cryptische kop boven dit stukje op slaat? Op de volgende uitspraak: Luxe is geen plezier, plezier is een luxe. Uit wiens mond die aldus mijn agenda opgetekend schijnt te zijn? Uit die van Francis Picabia, inderdaad, dat is de man die jullie hiernaast aankijkt. 

Wie dat was, Francis Picabia? Een Frans kunstschilder. Een, zeker voor wie van moderne kunst houdt, zelfs belangrijke kunstschilder.

picabia-conversation-1922.jpg

Het werk hierboven is een Picabia, en wel het werk Conversation, dat dateert uit 1922. Ik vind het erg mooi, zou het graag bij me aan de muur hebben. De kans daarop lijkt me vrijwel uitgesloten, dus toen maar eens gekeken of Picabia er misschien ook als postzegel is. 

picabiatimbre.jpg

En ja hoor, jullie hebben hem net hierboven met eigen ogen kunnen aanschouwen, bewonderen zo jullie willen. Tenzij de zegel in kwestie jullie natuurlijk niet of misschien maar matig kan bekoren.  

De eerlijkheid gebiedt me daarbij aan te tekenen dat ik deze Picabia-zegel maar één keer ben tegengekomen. Dus of het hier om een echte rechtsgeldige postzegel gaat??? Neemt niet weg dat ik hem mooi vind.

Ben heel benieuwd of en zo ja welke andere Picabia-postzegels er bestaan.   

Gratis online postzegelcatalogusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)