Postzegels voor nieuwe Nederlanders?! - Postzegelblog

Postzegels voor nieuwe Nederlanders?!

3

naturalisatiedag.jpgNatuurlijk, het is vandaag 24 augustus. Tot 2005 was 24 augustus voor de meesten van ons niet meer en niet minder dan gewoon 24 augustus. Maar, vanaf dat jaar is 24 augustus een bijzondere dag. Ja, want het is vandaag Naturalisatiedag, de dag dus waarop nieuwe Nederlanders officieel hun Nederlanderschap krijgen. 

Van de eerste Naturalisatiedag herinner ik me van televisie beelden van nieuwe Nederlanders die onze nationale driekleur kregen uitgereikt. Waarna er, onder het genot natuurlijk van blokjes kaas met Nederlandse vlag-prikkertjes, nog gezellig werd nagebabbeld. Laten we het houden op gemengde gevoelens, voor wat betreft het enthousiasme over en rond de Naturalisatiedag.

beatrix.jpgVroeg me trouwens af of het geen aardig idee zou zijn om alle nieuwe Nederlanders op 24 augustus ook een basispakketje vaderlandse postzegels te overhandigen. Wat te denken bijvoorbeeld van de hele serie Mooi Nederland? Of van een setje postzegels met daarop de afbeelding van de koningin?

Wat denken jullie, een aardige suggestie? En over suggesties gesproken, jullie nog ideeën waar het gaat om de zegels die het juist op Naturalisatiedag prima zouden doen? 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (3) Schrijf een reactie

  • Dolores op 24 augustus 2007 om 13:33

   Ik weet wel een goeie, een postzegel met een smeltkroes, en dan 100 nationaliteiten erin, en aan de andere kant rollen er allemaal nederlandse boertjes en boerinnetjes uit in verschillende kleuren. En dan de 10 nederlandse geboden erboven: gij zult hard werken, gij zult veel belasting betalen, gij zult leren fietsen, gij zult 3x in de lucht leren zoenen, gij zult veel gehaktballen eten, gij zult 1 koekje pakken, gij zult leren zwemmen, gij zult koninginnedag vieren, gij zult 1 van de weinigen zijn die nederlands spreekt zoals je het hoort te spreken, gij zult bij 3x zoenen links beginnen, en bij het oversteken ook.

  • Dolores op 24 augustus 2007 om 23:26

   Oh, je bedoelt in het verrassingspakket? Sprookjes, Dick Bruna, Efteling, kostuums, folklore, zomerzegels 2007, dat soort postzegels denk ik. Waterwegwerken, landbouw, kwekerij, landschappen, molens, is ook leuk. Wat vogels, bijv velletje bedreigde weidevogels. Educatie, kinderzegels.

  • Dolores op 24 augustus 2007 om 23:43

   Niet te vergeten nvph 1957-1966, vind ik erg mooi voor een pakketje, en nvph 1678-1681.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)