Nog altijd lente in Lochem! - Postzegelblog

Nog altijd lente in Lochem!

26

lentebomen-klein.jpg

Ik dacht, 1 augustus, dan zal het nieuwe er toch eindelijk wel van af zijn, van de lentebomen. Maar nee hoor, als het aan TNT Post ligt, zijn en blijven ze nieuw, de lentebomen-zegels. Waarmee maar gezegd is dat het in Lochem nog altijd volop lente(bomen) is. Hoe is dat bij jullie?!   

lentebomen-klein.jpg

Ik dacht, 1 augustus, dan zal het nieuwe er toch eindelijk wel van af zijn, van de lentebomen. Maar nee hoor, als het aan TNT Post ligt, zijn en blijven ze nieuw, de lentebomen-zegels. Waarmee maar gezegd is dat het in Lochem nog altijd volop lente(bomen) is. Hoe is dat bij jullie?!   

Gratis online postzegelcatalogusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (26) Schrijf een reactie

  • toon op 1 augustus 2007 om 08:57

   bij mij alles van hetzelfde. het bljft hier ook lente!

  • Dick Toonstra op 1 augustus 2007 om 11:39

   Ik denk dat ivm bezuinigingen het wel erg lang lente blijft bij TNT.
   Kan meedelen dat op 3 September er een andere reclame op komt. Dus nog even genieten van de lente.

  • albert Haan op 1 augustus 2007 om 12:45

   Hier in het zuiden is het ook nog Lente

  • Jan1964 op 1 augustus 2007 om 13:17

   In Eindhoven zijn het ook nog de lentebomen. Misschien hadden ze er beter al herfstbomen op kunnen doen ;-)

   Jan (die een mooie filatelistische gefrankeerde brief uit Duitsland in de post vond 45 ct Kano (toeslag) met 25 ct uit de gebouwenserie) ;-)

  • Willem Hogendoorn op 1 augustus 2007 om 18:32

   In Leiderdorp zijn ze wat slimmer. Hier is de reclame: “Ieder seizoen een eigen postzegel. Spaar ze alle vier”. Kijk, dan maakt het niet uit wat voor datum het is.
   Groeten uit Leiderdorp het mooiste dorp van Nederland (ieder seizoen).

  • Dolores op 1 augustus 2007 om 19:07

   In Krimpen a/d Lek zijn ze net zo slim als in Leiderdorp. Groeten uit Krimpen a/d Lek, het enige dorp met een walvis op de kerktoren ipv een haan.

  • Willem Hogendoorn op 1 augustus 2007 om 19:47

   @ Dolores: Krimpen aan den Lek: Ik kan me nog uit mijn studietijd (in Schoonhoven) herinneren dat Krimpen aan de Lek de thuishaven was van veel walvisvaarders. Vandaar waarschijnlijk de walvis op de kerktoren. Verder herinner ik me dat Krimpen aan de Lek bekend stond om z’n grootspraak. Een Krimpenees zou ooit de grootste zalm in Nederland gevangen hebben, van anderhalve meter lang en 40 kilo. Toch teveel whisky gedronken denk ik dan.

  • Dolores op 1 augustus 2007 om 20:05

   @Willem
   Schoonhoven:zilversmid? Mooie postzegels van Mooi Nederland Schoonhoven vind ik. Ach ja, vissers en grootspraak is onlosmakelijk met elkaar verbonden net als Schotten en whisky hihi. Welshmen houden iets meer van bier geloof ik?

   Dat klopt dat het hier oorspronkelijk een dorp was van walvisvaarders en vissers. We hebben ook nog een paar straten die herinneren aan die tijd zoals Zalmstraat en Touwslagerstraat. Ik ben niet bijster dol op de walvisvaart en zeker niet die van vandaag de dag, zogenaamd in het kader van wetenschappelijk onderzoek, maar een beetje “cultureel erfgoed” vind ik dan wel weer leuk. Hier nog een aardige site:www.johndehe.nl/walvisvangst.htm

  • Dolores op 2 augustus 2007 om 00:12

   Enne.. iemand die Krimpenees zegt heeft hier vast een vriendinnetje gehad.hihi

  • albert Haan op 2 augustus 2007 om 08:31

   Is mischien geen Walvis op die toren, maar een uitvergrote Zalm!

  • Dolores op 2 augustus 2007 om 09:49

   Zo ziet ie eruit, een kleintje
   http://www.postaumaat.nl/archief2003.html

  • Dolores op 2 augustus 2007 om 10:56

   En klik op mijn naam en je kan lezen of het in Krimpen aan de Lek ook nog lente is.

  • Willem Hogendoorn op 2 augustus 2007 om 20:15

   @ Dolores: Krimpen aan den Lek heeft geen geheimen voor me. Geboren in Bergambacht, middelbare school in Schoonhoven, ouders afkomstig uit Lekkerkerk (vlak bij De Grote Boer) en Berkenwoude, gewerkt in Krimpen a/d IJssel, en regelmatig met het pontje overgevaren.
   Het dorpjen KRIMPEN AAN DE LEK,
   Schoon niet zeer groot in zijn bestek,
   Is door zijn zallemvangst vermaard,
   En Nederland zo veel als grootsche dorpen waard.
   Leuk dat je je postzegel-thema hebt gecombineerd met je hobby tuinieren.
   In mijn thema komt op dit gebied alleen de hennepplant en de papaver voor. En dat komt omdat mijn (filatelistische )interesse ligt bij drugs.

  • Dolores op 2 augustus 2007 om 22:31

   Hihi, dit had ik niet verwacht. Perkauwen, Bergambacht, Krimpen a/d IJssel ja daar heb ik op school gezeten, en Lekkerkerk ging ik vaak stappen. Ik zit er nu op de postzegelvereniging, en ga er koffie drinken bij mijn oma. Dan is er ook nog Alblasserdam en Kinderdijk en ergens op die grens ben ik geboren. Maar ik heb ook nog 12 jaar in Utrecht gewoond, dus zo´n Krimpenees ben ik niet hoor. De (nederlandse)familie wel.
   Apart thema, drugs op postzegels, dat kom je niet vaak tegen.

  • Willem Hogendoorn op 3 augustus 2007 om 12:14

   Dolores, de wereld is af en toe klein. Mijn zwager is ook lid van de pv in Lekkerkerk en zelf heb ik er de afgelopen jaren (op verzoek van voorzitter Betty) 2x een dialezing gegeven. Gezellige vereniging, alleen bingo tijdens de verenigingsavond gaat me persoonlijk wat te ver.
   En drugs op postzegels: ja, ik heb beroep en hobby aan elkaar gekoppeld. Mijn andere thema: Politie op postzegels. Beroepsdeformatie? wie zal het zeggen.
   Groet,
   Willem

  • Dolores op 3 augustus 2007 om 12:38

   Dit is inderdaad wel heel leuk. Betty, leuk mens. Ik ben nog niet zo heel lang lid, wel een dialezing meegemaakt van een meneer van het KNMI, dat was ook wel interessant. Die bingo dat was even wennen, ik weet nog dat ik dacht “oeps hier zit ik dan te bingooen” en inmiddels is het lachengierenbrullen of ik kan in die tijd lekker de stuiverboeken doornemen. Spannend beroep heb jij, wel heel interessant en nuttig. Ik heb er nooit zo op gelet, dit thema op postzegels. Wel landbouw als thema, maar daar verbouwen ze wat andere dingen op.

  • Dolores op 3 augustus 2007 om 12:39

   @Willem, wanneer kom je weer een dialezing geven?

  • Jan1964 op 3 augustus 2007 om 12:41

   Er zullen zich dan wat mensen afvragen wat het beroep van Willem is. Opsporing drugs bij de politie of koffieshophouder ?

  • Dolores op 3 augustus 2007 om 13:02

   Kan ook nuttig zijn, worden sommige mensen heeeel rustig en relaxed van. Of ze denken dat je een marsmannetje bent of een knappe blondine, dat is wat minder…

  • Willem Hogendoorn op 3 augustus 2007 om 16:19

   @ Jan: Ik durf het bijna niet te zeggen, maar mijn nieuwste thema gaat over Terrorisme. Ik ben bezig met hier een filatelistisch artikel over te schrijven, wat overigens heel leuk is om te doen. Een volgend thema dat ik ga doen zou zomaar over (huiselijk) geweld kunnen gaan. Hoe kom je op zulke thema’s? Laten we het er maar op houden dat ik inspiratie krijg door dingen die om je heen gebeuren.
   @ Dolores: Ik geef lezingen als ik word uitgenodigd.

  • Jan1964 op 3 augustus 2007 om 16:20

   Ach, Willem is een acteur uit Baantjer ;-)

  • Dolores op 3 augustus 2007 om 20:45

   @Jan1964, allemaal rare snuiters die filatelisten. Ik wil ook een knipoog geven, hoe komen jullie aan die icoon?
   @Willem, je kiest wel heftige thema’s zeg. Oostenrijk heeft toch onlangs een postzegel over huiselijk geweld uitgegeven?

  • Jan1964 op 3 augustus 2007 om 20:51

   Gewoon punt komma / streep / haakje
   ;-)

  • Jan1964 op 3 augustus 2007 om 20:53

   Nou doet ie het ineens niet ! Nog eens proberen ;-) ;-)

  • Willem Hogendoorn op 3 augustus 2007 om 21:10

   @Dolores: Heftige thema’s? Helaas realistische thema’s. Kijk inderdaad maar naar de Oostenrijkse zegel van dit jaar “Keine Gewalt an Frauen!” De beeltenis die je op deze postzegel ziet, komt helaas ook veel in Nederland voor. Het meeste geweld vindt binnenshuis plaats is pas wetenschappelijk vastgesteld. Maar dat geldt natuurlijk niet ten opziche van vrouwen die postzegels verzamelen. Die doen geen vlieg kwaad. :-)

  • Dolores op 3 augustus 2007 om 21:45

   Nou ja, hangt ervan af hoe lastig de vlieg is.:-) Maar even serieus, goed dat daar aandacht aan besteed wordt.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)