Komkommertijd?! - Postzegelblog

Komkommertijd?!

5

koele-komkommer.jpg

Uit mijn tijd als journalist weet ik dat het nu zo’n beetje komkommertijd is. Weinig tot geen behoorlijk nieuws te melden, met als gevolg dat er – al gebeurde dat natuurlijk altijd bij andere kranten – wel eens een verhaal danig opgeklopt dan wel aangedikt werd opgediend. 

Daarop voortbordurend vroeg ik me af hoe het filatelistisch is gesteld met de komkommer. Anders gezegd: heeft de komkommer, een toch niet bijster spectaculaire vrucht, het wel eens tot postzegel geschopt?

komkommer-bulgarije-1958.bmpHet antwoord is ja. Met de opmerking daarbij dat de oogst niet al te ruim is. Om te beginnen is er in Bulgarije, in 1958, een zegel met een komkommer verschenen. 

 

 

 

 

komkomer-roemenie-1963.bmpVervolgens brengt Roemenië, in 1963 om precies te zijn, een postzegel met daarop een komkommer.

 

komkommer-vietnam-1970.bmpDan gaan we naar Vietnam, dat in 1970 de zegel hiernaast uitgaf.

 

 

 

 

 

komkommer-algerije-1989.bmpDaarna is het tot 1989 kommertijd waar het gaat om komkommerzegels. In dat jaar komt Algerije voor de dag met een exemplaar. Al ben ik komkomertechnisch niet zo onderlegd om met stelligheid te beweren dat de komkommerachtige vruchten op de zegel ook daadwerkelijk komkommers zijn.  

 

 

 

 

komkommer-taiwan-1993.bmpDie twijfel bekruipt me ook bij de laatste zegel die ik heb kunnen vinden. Het is er eentje uit 1993 uit Taiwan. Zoals gezegd, ook hier ben ik niet voor de volle honderd procent zeker dat de groene dingen vooraan op de zegel inderdaad komkommers zijn. 

Wie het wel zeker weet, mag het zeggen. En wie nog veel meer komkommerzegels heeft, komkommer maar op!   

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (5) Schrijf een reactie

  • Dolores op 17 juli 2007 om 09:36

   Die van Algerije is volgens mij wel een komkommer. De komkommers in Spanje zien er ook een beetje zo uit, ik weet niet hoe dat komt: minder water meer zon?

   De laatste lijkt meer op een courgette en aubergine, overigens wel familie van de komkommer net als de pompoen en de kalebas.

   Bangladesh heeft ook een postzegel die op een komkommer lijkt, de afbeelding dan,uit 1994 en Polen 1974 heeft een augurk, heel dichte familie van de komkommer zolang ze niet in het zuur hebben gelegen.

   Dan is er nog een leuke site over dit soort onderwerpen: http://www.tuinenpostzegels.spaces.live.com. Er staat nog niet zoveel op maar de site bestaat geloof ik nog niet zo lang.

   Lekker hoor komkommer, voor in de tzaztiki met heeeel veeel knoflook!

  • Dolores op 17 juli 2007 om 15:09

   Oh de space van hierboven is inmiddels bijgewerkt heb ik gezien. Met een recept voor tzatziki, das ook toevallig…

  • toon op 21 juli 2007 om 09:33

   wees creatief in de vakantietijd met groenten en fruit (helaas geen komkommer):
   http://www.norphil.co.uk/2003/fruit.htm
   Filatelie blijft leuk!

  • Dolores op 21 juli 2007 om 15:17

   En op http://www.tuinenpostzegels.spaces.live.com wordt wekelijks iets besproken wat met-jawel- tuinen en postzegels te maken heeft. Deze week de weerzegels uk, volgende week de tuinen van Australie,verder dit jaar wat groeit er zoal in de tuin, eten maken, en om het goed te maken met Willem en Cees later dit jaar geen whisky maar een speciale druiven en wijneditie!

  • Dolores op 7 augustus 2007 om 12:21

   Herstel: op de postzegels van Polen 1974 staat geen augurk maar een komkommer.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)