Dag van de Vluchteling - Postzegelblog

Dag van de Vluchteling

2

world-refugee-day-logo.jpg’t Is vandaag de Internationale Dag van de Vluchteling. Echt een onderwerp, dacht ik, dat zich leent voor postzegels. Maar nee, puur over genoemde dag kon ik überhaupt geen zegel vinden. Natuurlijk, het kan aan mijn speurwerk liggen, maar de oogst was zonder meer teleurstellend. 

Over vluchtelingen in het algemeen, ja, daar zijn wel zegels over te vinden. Ik stuitte op een, naar mijn smaak tenminste, hele mooie.

world-refugee-year-usa.jpg

Of is die woordkeuze in dit verband misschien niet zo gelukkig en is indringend een betere typering van wat de Amerikaanse zegel uit 1960 met het World Refugee Year als thema ons laat zien?!

Nog even over de Internationale Dag van de Vluchteling, mocht iemand van jullie daar wel een postzegel van boven tafel weten te krijgen, dan zien wij die natuurlijk heel graag.   

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (2) Schrijf een reactie

  • Willem Hogendoorn op 20 juni 2007 om 19:01

   Hoewel niet gerelateerd aan de Int. Dag van de Vluchteling, vind ik het Nederlandse blokje 858 wel mooi bij de thema passen.
   Groeten uit Leiden (de vluchtelingenstad van Nederland).

  • albert Haan op 21 juni 2007 om 01:14

   Wel een omnibus serie, praktisch over de hele wereld Vluchtelingenzegels 1959 – 1960 oa. Nederland NVPH 736-737 en Suriname NVPH 345 – 346.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)