Iconen van de post - Postzegelblog

Iconen van de post

3

hangbrievenbus-de-koo.jpg

Brievenbussen, gebouwen, bedrijfskleding en vanzelfsprekend postzegels. Nee, je hoeft alles wat ontworpen en gemaakt is natuurlijk niet allemaal even mooi te vinden – je mag sommige zaken gerust lelijk noemen – maar niemand zal kunnen/durven ontkennen dat wat nu TNT Post heet, maar dat in de volksmond jaren en jaren bekend stond als de post, geen wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan het Nederlandse design.

Om dat, met enige gepaste trots, te onderstrepen heeft TNT Post samen met Museum voor Communicatie in Den Haag de website iconen van de post ontwikkeld.

Ik kan niet anders zeggen, de site is een belevenis op zich en alleen daarom al een bezoek meer dan waard. De hele vaderlandse postgeschiedenis schiet letterlijk en figuurlijk voorbij. En wie die geschiedenis even tot stilstand wil brengen, die hoeft – als een soort Ti Ta Tovenaar – maar een keer te klikken en alle gewenste informatie is rustig in tekst en beeld voorhanden.

Over de brievenbus boven dit verhaal: dat is de zogeheten hangbrievenbus De Koo; om heel precies te zijn, gaat het hier om de kleine uit 1952 stammende uitvoering daarvan. De naam, hoe toepasselijk: de kleine Koo.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland BrievenbussenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)