Vader, wat voor dag is het vandaag?! - Postzegelblog

Vader, wat voor dag is het vandaag?!

3

vaderdag.gifGisteren was het de Dag van de Hoogbegaafdheid, morgen is het de Internationale Dag tegen Kinderarbeid. En vandaag, ja, vandaag is het gewoon ouderwets gezellig vaderdag. Op het moment dat dit stukje hier verschijnt, weet ik nog niet wat mijn kinderen voor me in petto hebben. Ik ben benieuwd! Wat ik mijn eigen vader geef, weet ik al wel. Hij nog niet.

vaderdag-nederlandse-antillen-2000.bmpVaderdag… stelt het op postzegelgebied eigenlijk iets voor? In Nederland en, zoals het zo mooi heet, overzeeese rijksdelen niet zo veel, afgaande tenminste op de Speciale Catalogus 2004. Het zakenregister levert onder Folklore bij Vaderdag slechts een melding op: NA. 1299.

Inderdaad, het betreft de zegel hiernaast, uitgegeven in 2000, als onderdeel van een serie van acht zegels voor bijzondere gelegenheden, ontworpen door Robert Willems. 

 

vaderdag-us-1987.jpgVerder speurend belandde ik in de Verenigde Staten. Bij een hele echte Vaderdagzegel uit 1987. Love you, Dad! Let wel, Dad met een hoofdletter, dat is nog eens ware vaderliefde.

vaderdag-us-eerste-dag-1987.jpg

Die zelfde zegel kwam ik ook tegen op een envelop. Vaderliefde in het kwadraat!

Nu we toch in de enveloppen zitten, op de envelop hieronder – eentje die in 1997 werd verstuurd van Engeland naar Denemarken – is de stempel helemaal in vaderdagsfeer.

vaderdag-stempel-engeland-1997.jpg

Vraag me trouwens af of er onder de Postzegelbloggers vaders die zijn die van hun kinderen vandaag een postzegel krijgen als vaderdagcadeau. 

Hoe dan ook, prettige dag, vaders.  

Gratis online postzegelcatalogusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (3) Schrijf een reactie

  • Jan Boon op 17 juni 2007 om 11:08

   Tja, ik heb me mogen verheugen in bierglazen en een barbecue boek.
   Helaas zijn de kids niet besmet door het filatelie virus, infectie gaat niet makkelijk maar als je het eenmaal te pakken hebt laat het je vaak niet los. Soms sluimerend aanwezig om bij het stijgen der jaren weer de kop op te steken. Vooral oudere mannen zijn bevattelijk.

  • albert Haan op 17 juni 2007 om 11:27

   En ikke ga vandaag op Vaderdag naar de maandelijkse beus in Kerkrade Catharinahoes aan de Lambertistraat van 14:00 uur tot 17:00 uur.
   Wie komt ook?

  • Jan Boon op 17 juni 2007 om 11:47

   @Albert
   Nah, Kerkrade is me net iets te ver weg. Een “beus” in Kerkrade, is dat netzoiets als een beurs ergens anders? ;-)
   Jan uit Emmen

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)