Op de pedalen! - Postzegelblog

Op de pedalen!

2

predalen.jpgKwam vanochtend in mijn agenda Lance Armstrong, je weet wel, de wielrenner tegen. Hij schijnt het volgende eens gezegd te hebben: Pijn is tijdelijk, opgeven is voor altijd. Ik moet bekennen, die uitspraak heeft ontegenzeggelijks iets Armstrongerigs. Past ook zeker bij, daar mogen we toch wel van spreken, de heroiek van zijn leven. Kanker overwinnen, de Tour de France maar blijven winnen, regeren over het internationale wielerpeloton… al dan niet hier en daar gesteund door een middeltje of wat?!

Hoe dan ook, voor we in een oeverloze dopingdiscussie belanden, de uitspraak deed me ineens afvragen of wij in Nederland het wielrennen, toch ook bij ons een grote sport, wel eens tot postzegel hebben verheven.

En ja hoor, tot een hele mooie postzegel, vind ik. Eentje uit de serie van drie Olympiade-zegels uit 1972 van de hand van Will van Sambeek. 

olympiade.jpg

Ik neem aan dat er nog veel en veel meer prachtige wielrenzegels zijn uitgegeven. Ik neem ook aan dat er wielrenverzamelaars zijn. Ik zou zeggen, laat maar zien, de pronkstukken uit jullie collecties.  

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (2) Schrijf een reactie

  • albert Haan op 13 juni 2007 om 13:40

   Wat dacht je bij de start van de tour in Den Bosch 1996 (Michel 1583)
   Dat is een flitsende start….. enne een Nederlandse zegel….

  • Willem Hogendoorn op 13 juni 2007 om 18:58

   Mijn voorkeur heeft de serie (doorlopende strook) van wielrenpostzegels, die Ierland in 1998 uitgaf (Mi. 1076/79). Je ziet hier prachtig alle truien die er in de Tour de France te verdienen zijn (geel, groen en bolletjestrui)
   Deze Tour van France 1998 blijft ook altijd in de herinnering. Enerzijds omdat deze Tour voor het eerst in de geschiedenis is Ierland startte maar vooral ook vanwege het grote dopingschandaal. De complete Festina-ploeg werd door de Tourleiding uit de strijd genomen, omdat in de auto van verzorger Willy Voet een grote hoeveelheid doping was gevonden. Verder werd o.a. Cees Priem, ploegleider van de Nederlandse TVM-ploeg, door de Franse justitie in hechtenis genomen, waarna de renners van TVM afstapten.
   Ik zal een scan van de zegels naar GJ mailen. wellicht wil hij ze plaatsen.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)