Viva Argentina?! - Postzegelblog

Viva Argentina?!

2

argentinie-vlag.jpgWie van een feestje houdt, moet vandaag in Argentinië zijn. Ja, ’t is 25 mei en dan vieren de Argentijnen hun nationale feestdag. Argentijnen, Argentinië… zoals, naar ik aanneem, velen vervult dat land mij met op zijn zachtst gezegd gemengde gevoelens. De junta’s en de mensenrechten, het voetbal, Maxima… er is veel voor maar ook veel tegen Argentinië in te brengen.

Maar, dat gaan we hier nu in elk geval niet doen. Postzegels, daar hebben we het hier over. Tja, en met de 25e mei als vertrekpunt kom je dan al gauw uit bij Jose de San Martin, generaal Jose de San Martin, de man en inmiddels held die ervoor zorgde dat Argentinië in 1816 onafhankelijk werd van Spanje. 

san-martin-postzegel-1_bewerkt-1.jpg

Hij heeft het in eigen land in elk geval tot postzegel geschopt. En tot bankbiljet.

san-martin-biljet_bewerkt-1.jpg

Om te onderstrepen dat San Martin niet zo maar een held was, zelfs de Amerikanen eerden hem in 1959 met niet één, maar met maar liefst twee postzegels. 

san-martin-usa-2_bewerkt-1.jpg san-martin-usa-3_bewerkt-1.jpg 

Om nog even op de gemengde gevoelens aangaande Argentinië terug komen, hoe kijken Argentinië-verzamelaars daar tegenaan?!  

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (2) Schrijf een reactie

  • Rein op 26 mei 2007 om 17:44

   @Gerrit Jan

   Bijna gefeliciteerd! Was dit de 99e bijdrage dit jaar?

  • Gerrit Jan op 26 mei 2007 om 18:25

   Rein, ik heb geen idee; ik hou de telling niet bij! Ik zou trouwens niet weten waarom ik dat zou moeten doen. Ik schrijf geregeld stukjes op Postzegelblog. Over van alles en nog wat. Meer heeft het niet om het lijf.
   En dat maakt het wat mij betreft juist zo leuk. En natuurlijk dat het, want dat heb ik dankzij Postzegelblog wel ontdekt, met postzegels werkelijk alle kanten op kan.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)