Dichter bij de leerling - Postzegelblog

Dichter bij de leerling

2

staring-logo.gifIk woon, ik geloof dat ik dat hier al eerder heb verteld, in Lochem. Lekker wonen, trouwens, maar dat terzijde. Lochem heeft een middelbare school: het Staring College. Genoemd naar een Achterhoeker in hart en nieren: Staring. Inderdaad, de dichter A.C.W. Staring. Dat verklaart ook de slogan van de school: Dichter bij de leerling. 

Anthony Christiaan Winand Staring, leefde van 1767 tot 1840. En ja, hij heeft niet alleen tal van literaire werken maar ook een postzegel op zijn naam staan. Het is een zegel uit de serie Zomerzegels, uitgegeven in 1941.

staring-zegel.jpgNaast Staring figureren daarin de geneeskundige Antonius Mathijsen, de natuurkundige Dr. Joh. Ingen-Housz, een ‘collega’ van Staring, schrijfster Aagje Deken en de schilder Johannes Bosboom.

Voor de ontwerpen en de staalgravures van de zegels tekenden Kuno Brinks, E. Reitsma-Valenca en S.L. Hartz. De typografie is van J. van Krimpen. 

Zou het een idee zijn wanneer het Staring College de afgebeelde Staring-zegel zou gebruiken om een eigen (persoonlijke) zegel te maken?!    

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (2) Schrijf een reactie

  • Rein op 23 mei 2007 om 10:25

   @Gerrit Jan

   De zegel van Staring is prachtig gegraveerd. Als de school via TNTPost/Cendris een persoonlijk zegel ervan zou willen laten maken dan is de keuze op Nederland gezien de slechte uitvoering van Cendris – zeer grof raster bij de 44c als invulling in kader [iets groter oppervlak] of een lijnenspel bij de zegelklevende zegels [kleiner oppervlak] niet echt aan te bevelen. Alle detail gaat verloren.

   De wat duurdere optie zou zijn via Wenen, waar de Oostenrijkse Staatsdrukkerij een veel hogere kwaliteit biedt!

  • michel op 16 augustus 2010 om 14:57

   hey ik heb deze postzegel iemand bieden stuur een email naar michel_thy_man@hotmail.com

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)