Verjaardag NVPV - Postzegelblog

Verjaardag NVPV

21

Bij een verjaardag hoort een feest. Een bij een feest horen cadeautjes. Dat vindt iedereen eigenlijk wel heel gewoon. Zo kreeg ik een leuk cadeautje op de deurmat, gestuurd door de Afdeling Nijmegen van de NVPV. De Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars werd op 1 mei 1884 opgericht in Amsterdam. Het initiatief werd genomen door enkele verzamelaars uit Arnhem die een Nederlandse Bond voor Postzegelverzamelaars wilden oprichten. Dit initiatief werd door Amsterdamse verzamelaars overgenomen. In mei 1917 werd de Afdeling Nijmegen van de NVPV opgericht. U kunt de hele geschiedenis van de NVPV hier lezen.

Negentig jaar! Een respectabele leeftijd voor een mens, maar ook voor een vereniging. De NVPV afdeling Nijmegen wilde dit graag vieren met de leden en het bestuur besloot de leden te trakteren op een….. persoonlijke postzegel! Past mooi bij de stelling: Verzamelaars van Nederlandse postzegels zijn geïnteresseerd in persoonlijke postzegels!

nijmegen-nvpv-596-400p.jpg

Tot nu toe wordt er behoorlijk negatief op gereageerd, maar is dat terecht? Zelf vond ik het best leuk om dit cadeautje te krijgen. Persoonlijke postzegels met daarop een foto van jezelf, je kinderen of je huisdier, dat hoeft niet zo. Nog minder de persoonlijke postzegels met voetbalelftallen erop. nijmegen-nvpv-597-200p.jpgMaar, zoals het bestuur van de NVPV afdeling Nijmegen schrijft: “Wij vonden het een goede gedachte om dit nog eens filatelistisch te onderstrepen. Vandaar dat wij u de frankeerzegel alsmede ‘ons’ postzegelvelletje aanbieden” bewijst, dat de persoonlijke postzegel best op een andere manier gebruikt kan worden. Een opvallende manier. Een manier om mensen attent te maken op de postzegel. Het velletje met persoonlijke postzegels van de Nijmeegse vereniging zal niet worden verscheurd en opgeplakt op brieven en kaarten. Het zal in het album worden opgenomen. Evenals de envelop waarop een zegel prijkt, gestempeld met het nieuwe type stempel in gebruik op het postkantoor Nijmegen-Heyendaalseweg.

Gefeliciteerd NVPV afdeling Nijmegen. Negentig jaar en springlevend! Toch wel leuk om lid te zijn van een postzegelvereniging.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (21) Schrijf een reactie

 • Rein op 12 mei 2007 om 15:50

  @Cees

  Hoezo negatief gereageerd??? Ik ben helemaal voor! We maken allemaal persoonlijke zegels aan en gaan blokken met onze collegae ruilen…

  Mag ik van jou een ‘Hoogendoorn’ dan geef ik je een ‘Bakkes’ enzo…
  heb jij het 65 jarige jubileum al gevierd gekregen met een eigen zegel, Cees?

  Wie weet krijg ik in oktober mijn eigen postzegel ter gelegenheid van m’n ronde lustrum!? :)

 • O.J.Kwats op 12 mei 2007 om 18:33

  Rein,

  meld mij gelijk aan om jouw LUSTRUM, Postaal, mee te vieren!!!!

 • cees prins op 12 mei 2007 om 22:00

  Even over dat nieuwe type stempel. Als ik het goed zie is het een rond stempel. Nu hebben ze bij ons in het dorp, waar we ook een nieuw rond stempel hadden, het deze week omgeruild voor een beetje ovaal (in de breedte) stempel.Weet iemand waarom het -toch vrij nieuwe ronde stempel- alweer is vervangen??

 • Cees Janssen op 15 mei 2007 om 14:47

  Cees,
  De stempels worden allemaal “rond” afgeleverd, maar na verloop van tijd (door het vele stempelen) gaat het rubber schuiven en worden sommige stempels ovaal. Dat komt, aldus de stempelleverancier, doordat er niet verticaal wordt gestempeld maar onder een hoek. Dan gaat het rubber of de kunststof op den duur schuiven.
  Cees

 • cees prins op 15 mei 2007 om 16:23

  Cees,

  Handig dus om gelijk met een ovaal stempel te beginnen.
  Vanaf 8 mei bij ons kantoor.
  Zien?
  http://stampsandchickenthings.blogspot.com/

 • Willem Hogendoorn op 15 mei 2007 om 21:31

  Het stempel is mijn inziens niet ovaal, maar ei-vormig. Daarbij is er precies over het zaadbolletje gestempeld. De kans bestaat dus dat het ei nu “bevrucht” is met dit zaad.
  Wat zal er dan uitkomen? Een zonnebloemkip of een kipbegonia?

 • Rein op 16 mei 2007 om 00:03

  @willem

  wat is het verschil tussen ovaal en ei-vormig???

  ‘ovum’ is latijn voor ‘ei’, toch???

  Of ben je, zoals bijna iedereen, in de war met ‘ellips-vormig’???

 • Gerard op 16 mei 2007 om 16:44

  Cees Prins,
  ik waardeer je bijdrage, maar je Engels is erbarmelijk. Doe er iets aan voordat je berichten de wereld in stuurt, of laat het tenminste nakijken door iemand die daar beter in is.
  Ik geef mijzelf niet als vrijwilliger op, dus dat hoef je niet voor te stellen, maar er is vast wel iemand in je omgeving te vinden.

 • Rein op 16 mei 2007 om 17:28

  @Gerard

  Het leuke van blogs is dat je spontaan kunt reageren en iets kunt melden. Dat dat dan gaat in potjesengels is jammer. Beter Engels bereikt echt niet meer mensen…..

 • Ton op 16 mei 2007 om 22:25

  Cees trek je de van de kritiek maar niet teveel aan ,jij heb er lol in ,en wat een ander er van vind ,zal wel ,ben zelf ook een blogger, misschien een tip doe het tweetalig , en hou het kort en bondig

 • Cees Janssen op 17 mei 2007 om 08:47

  Cees Prins, ik denk dat de heer Jan Weijden, oud kantoorhouder van het postkantoor Dodewaard, het ovaaltje (of eitje) niet had geaccepteerd! Het stempel moet rond zijn. Weet je al iets meer?
  Groet van Cees

 • cees prins op 22 mei 2007 om 21:54

  @Cees
  Moet het nog informeren op het kantoor. Maar het ronde is echt ingeruild voor een ei/ovaal/geplet/ander stempel.

  groet,
  Cees

 • Cees Janssen op 23 mei 2007 om 07:45

  Cees, de reden is nu bekend waarom vele stempels een eivorm (gaan) vertonen. De inkt die wordt gebruikt werkt in op de lijm waarmee het rubber plaatje is vastgeplakt. Daardoor wordt de lijm stroperig en het plaatje kan verschuiven. Naar een oplossing voor het probleem wordt gezocht.

 • albert Haan op 23 mei 2007 om 08:51

  Ik dacht dat er lang genoeg was getest met de stempels en stempel inkt. Hoe kan dit gebeuren?
  Trouwens de stempels zijn niet mooi …veel te groot een kleiner formaat had het ook gedaan.

 • carelse op 24 mei 2007 om 11:00

  Die stempelinkt kun je trouwens makkelijk van de zegel verwijderen en dus de zegel hergebruiken….

 • André Weijde op 13 februari 2008 om 15:57

  Cees Prins, ik denk dat de heer Jan Weijden, oud kantoorhouder van het postkantoor Dodewaard, het ovaaltje (of eitje) niet had geaccepteerd! Het stempel moet rond zijn.

  Leuk om deze reactie op internet te vinden. Ik zal van het weekend weer eens de verzameling van mijn vader bekijken en terugdenken aan de tijd dat ik de post mocht stempelen.
  Vriendelijke groet, André Weijde

 • Jan Boon op 13 februari 2008 om 16:14

  Het zijn voornamelijk stempels waar niks in staat, weinig stempel en een hoop open ruimte.
  Het is natuurlijk wel toepasselijk dat je postzegels van niks stempelt met stempels van niks.
  Doe mij maar een tweeletter- of takjestempel ;-)

 • cees prins op 13 februari 2008 om 16:32

  @Jan Boon,

  Zie het al, een potentieel lid van de GGPP.

  Cees

 • Jan Boon op 13 februari 2008 om 17:00

  GGPP?
  Grote Gekke Postzegel Pesterijen?

 • Suzanne op 8 april 2015 om 14:43

  Leuk hoor haha

 • Lars op 30 maart 2017 om 16:06

  Weet iemand of de NVPV afdeling Nijmegen nog bestaat? Ik kom zelf uit Nijmegen, maar heb al jaren niets meer van deze club gehoord of gelezen. Hun website werkt niet meer. De website van de NVPV zelf trouwens ook niet meer… Begin van het einde?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)