Nieuwe (onzinnige?) stelling - Postzegelblog

Nieuwe (onzinnige?) stelling

7

Voor een onzinnige stelling, heeft hij toch nog 47 reacties opgeleverd, de stelling van de afgelopen week. Ik zal niet beweren dat daarmee sprake is van een representatieve steekproef, maar toch: de overgrote meerderheid (80% maar liefst) van de reageerders vindt Postzegelblog toegankelijk voor een breed publiek. Dat is mooi, want dat is vanaf het begin de bedoeling geweest. 

Bovendien leverde de onzinnige stelling ook nog eens een aantal aanzetten tot nieuwe stellingen op. Bedankt voor jullie inbreng. Jullie kunnen er van op aan dat de nieuwe stellingen op jullie suggesties zijn geënt.

De eerste in de rij is dat (met dank aan Hans en Willem) in elk geval overduidelijk. Het is een stelling over de toekomst van postzegels verzamelen als hobby.

Heel benieuwd naar jullie reacties. Jullie hebben twee weken de tijd om jullie meningen met ons te delen. Want je kunt natuurlijk stemmen en reageren op dit stukje. Ik ben heel benieuwd. En mochten jullie nog meer suggesties voor stellingen hebben, kom maar op.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

Reacties (7) Schrijf een reactie

 • Olaf Noord op 23 april 2007 om 19:35

  @Gerrit-Jan

  Waarom schrijf je vandaag niets over Sint Joris???? De grote beschermheilige van de padvinders en padvindsters???

  Je laat een puik onderwerp liggen !!!!

 • Gerrit Jan van Postzegelblog op 23 april 2007 om 19:48

  Olaf,

  Ik hoop – gelet op het enthousiasme in je reactie – niet dat ik je beledig, maar ik heb niets maar dan ook helemaal niets met padvinderij.

  Dus voor mij is het allesbehalve een puik onderwerp.

  Maar: wat let je om ons te trakteren op een Sint Joris/padvinderrij-verhaaltje?!

 • Hans op 24 april 2007 om 20:41

  Ik vind de vraag die nu rechtsboven gesteld wordt prima, maar het is een vraag en geen stelling. Even het kopje veranderen, zou ik zeggen.

 • Gerard op 19 juni 2007 om 00:58

  Oh, Oh, wat jammer nu, heb ik de “stelling” over pakketzegels gemist. Ik had uiteraard volmondig JA gestemd. Een verloren kans dus voor mij, en ik denk voor heel veel andere JA-stemmers met mij die ook niet gekenen tijdens de stemperiode. Ik denk dat heel veel verzamelaars die wel serieus met dit medium willen omgaan allang niet meer op het postzegelblog komen en dus ook niet meer stemmen. Het is dus allemaal heel erg vertekend en er is dus werkelijk geen enkele conclusie aan de uislagen te koppelen anders dan dat van het handjevol mensen dat nog wel de moeite heeft genomen om te stemmen er zoveel voor zijn, zoveel tegen zijn of zoveel het weer eens niet weten of zich onthouden van stemming (ware dat al gemeten).
  Het is vaak ook niet eens eenvoudig om antwoord te geven op de vragen die er gesteld worden, en ik zeg met opzet vragen want vaak zijn het niet meer dan dat – zoals ook die van vandaag meer op een vraag lijkt dan op een stelling.
  Als het een stelling is, kun je er niet op antwoorden omdat de stelling uitsluitend opgaat voor de Open Klasse en het antwoord kan dan uitsluitend JA luiden. Daarom heb ik met opzet NEE geantwoord.
  Als het een vraag is kan het hooguit de kennis van de respondenten testen over de regels van het tentoonstellen in Nederland. Mijn vraag is dan direct: “Met welk doel wordt deze vraag gesteld?” Wat is het nut ervan en wie steekt er iets van op. U raadt het al NIETS en NIEMAND, want de vraag dient geen enkel doel en niemand kan er dus iets wijzer van worden. De vraag stelt gewwon een feit vast voor de Open Klasse en doet verder helemaal niets.
  Ik geloof echt dat ik voortaan maar beter helemaal niet meer moet kijken naar hoe het dan ook mag heten “stelling” of “vraag”, meestal stelt het toch niets voor.
  Sorry hoor; Ik wil echt niet zo negatief zijn, maar ik wordt hier zoooooooooooooo verdrietig van. Ik zal mijzelf hiertegen moeten beschermen.

  Verder over de wel interessante bijdragen uiteraard niets dan goeds.

  Meneer Gerrit-Jan kom nu toch eindelijk eens met een echte STELLING. D.W.Z. een kernachtige bewering die middels een argumentatie bewezen wordt/moet worden of hierdoor in ieder geval ondersteunt wordt.
  Bijv.

  1. TNT Post draait de interesse voor het verzamelen van nieuwe, Nederlandse postzegels in Nederland langzamerhand de nek om, met haar uitgiftebeleid van de laatste jaren.
  2. De kwaliteitscontrole van de Engelse drukkerijen laat de laatste jaren zeer te wensen over, gezien het grote aantal misdrukken en mis/verstansingen dat gevonden wordt.
  3. Gezien de grote vraag naar persoonlijke postzegels bij de postzegelhandelaren tijdens de recentelijk gehouden postzegelbeurs in Barneveld is het sterk te betwijfelen of de uitkomst onder de bezoekers van dit Postzegelblog representatief is voor de interesse onder de verzamelaars in dit land.

  Deze beweringen kunnen beargumenteert worden, en voor het blog kunnen ze gebruikt worden om te achterhalen wie van de bezoekers het er al dan niet mee eens is.

  Groet!

 • Rein op 19 juni 2007 om 14:37

  @drs G.

  “Ik denk dat heel veel verzamelaars die wel serieus met dit medium willen omgaan allang niet meer op het postzegelblog komen en dus ook niet meer stemmen.”

  Kun je deze stelling staven????

 • Rein op 19 juni 2007 om 14:44

  @Gerard

  “2. De kwaliteitscontrole van de Engelse drukkerijen laat de laatste jaren zeer te wensen over, gezien het grote aantal misdrukken en mis/verstansingen dat gevonden wordt.”

  De Machin-mania in Engeland bestaat voor een deel bij gratie van de vele leuke variëteiten die de verzamelaars ten deel vallen dankzij het uitstekende werk van de ISO9002 gecertificeerde veilighheidsdrukkers in de UK! Iedereen blij toch! Royal Mail hoeft niet diep in de buidel te tasten voor postzegels, de prestigeboekjes kunnen voor praktisch nominaal worden verkocht en de verzamelaars leven ze uit met fosfor-verschuivingen en ander drukuitschot.

  Indertijd in Nedelrand leefde een vereniging als Postaumaat geheel van de versnijdingen bij automaatboekjes!

  Wie heeft kwaliteit nodig???

 • albert Haan op 19 juni 2007 om 15:25

  Ikke, daarom vindt je bij mij geen “Achterdeurzegels”

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)