119 jaar Concertgebouw - Postzegelblog

119 jaar Concertgebouw

0

concertgebouw-gevel_bewerkt-1.jpg’t Is vandaag 11 april. Niets bijzonders eigenlijk, het zou best wel eens een dag als vele anderen kunnen worden. Op 11 april 1888 was dat wel anders. Zeker in muziekkringen, in klassieke muziekkringen meer in het bijzonder, want toen werd het inwijdingsconcert van het Concertgebouw in Amsterdam gespeeld.  

Wat er gespeeld werd? Werken van Wagner, Händel, Bach en Beethoven. Op zijn zachtst gezegd niet de minste componisten. In totaal 120 muzikanten en een maar liefst 500 man/vrouw sterk koor traden op.

concertgebouw-totaal_bewerkt-1.jpgArchitect van het vandaag de dag nog steeds overal ter wereld bijvoorbeeld om zijn akoestiek geroemde Concertgebouw was Adolf Leonard van Gendt. Zijn inspiratiebron? Het Neue Gewandhaus in Leipzig, dat twee jaar eerder was gebouwd en dat in 1943 werd vernield. 

 

concertgebouw-zegel_bewerkt-1.bmpGenoeg achtergrondinformatie, op zoek naar een postzegel met daarop het Amsterdamse Concertgebouw. Die is er. Natuurlijk zou ik haast zeggen. Uitgegeven in, hoe kan het ook anders, 1988. Juist, ter viering van 100 jaar Concertgebouw en 100 jaar Concertgebouworkest. Een fraaie zegel, vind ik. Ontworpen door Dick Elffers.

 

 

Brengt mij tot slot op de vraag of er ook verzamelaars zijn die zich toeleggen op het thema (beroemde) concertzalen.

Gratis online postzegelcatalogusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)