Of mijn dochter de bomen spaart?! - Postzegelblog

Of mijn dochter de bomen spaart?!

3

spaar-de-bomen-001_bewerkt-1.jpg

Waar komt mijn dochter gistermiddag mee thuis? Met een soort actieleafletje van TNT Post. Spaar de Bomen staat er wit op oranje. Het heeft alles te maken met de onlangs gehouden 50e Boomfeestdag.

Wat de bedoeling is? Dat mijn dochter – ze heet Fien – de reeds verschenen Lentebomenzegels, maar ook de nog te verschijnen Zomer-, Herfst- en Winterbomenzegels gaat sparen. Kwestie van de 8 zegels kopen, op de spaarkaart plakken, adresgegevens invullen en op de post doen. Nee, op de envelop hoeft geen postzegel, het adres is een antwoordnummer in Groningen. Toch een postzegel bespaard.

Als dank voor de moeite krijgt Fien dan én het Prestigeboekje Bedreigde Dieren én haar volgeplakte spaarkaart weer netjes thuisgestuurd. 

Even rekenen: 8 Bomenzegels à € 0,44 per zegel is € 3,52. Maar daar krijgt ze dan wel het genoemde prestigeboekje ter waarde van € 9,95 helemaal gratis (het staat op het leafletje in TNT Post-oranje afgedrukt) voor cadeau. Tel uit je winst: € 9,95 – € 3,52 = € 6,43.

Of Fien inderdaad de bomen zal gaan sparen? Dat heb ik haar natuurlijk gevraagd. Ja, het leek haar wel leuk, die bomen sparen. Of het ook daadwerkelijk van komt? Ik hou jullie op de hoogte. Maar, even tussen ons, ik denk niet dat het gaat lukken. Al was het maar omdat je toch van de lange adem moet zijn; de Lentebomen zijn net uit, de Winterbomen zijn nog o zo ver weg. En wie zoals ik een beetje bekend is met de gezellige rotzooi op haar kamer… het zou me in het geheel niet verbazen als de Bomenspaarkaart daarin verzuipt en misschien pas halverwege volgend jaar uit het niets weer boven water komt. 

spaar-de-bomen-002_bewerkt-1.jpg

Iets anders: dankzij Spaar de Bomen heb ik al wel de hele Bomencollectie in beeld. Ik moet zeggen, ziet er veelbelovend uit. Al moet ik bekennen dat ik de winterplaatjes – hoe fraai op zich ook – wat al te voor de hand liggend vind. Mijn favoriet? Ja, dat is zonder meer de Zomerboomzegel met heel dichtbij de bast van, ik meen, een plataan. Dat vervreemdende, dat mag ik graag zien.

spaar-de-bomen-002_bewerkt-3.jpgGraag jullie mening. Niet alleen over de Bomenzegels, natuurlijk ook over het genoemde Spaar de Bomen-leaflet. Is dat een manier om jongeren wakker te maken voor postzegels en, wie weet, postzegels verzamelen?  

 

   

   

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (3) Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)