Eén en al Disney! - Postzegelblog

Eén en al Disney!

6

walt-disney-portret_bewerkt-1.jpgVan Albanië tot en met Uganda hebben maar liefst 44 landen één of meer Disney-postzegels uitgegeven. In totaal maar liefst meer dan 700 stuks. Het land dat daarbij de kroon spant: Grenada, dat goed is voor 71 Disney-zegels. Ja, ze slagen ze er daar in om bijna om het even welke gebeurtenis te koppelen aan één of meer Disney-figuren. Ik ben er nog nooit geweest, ken ook niemand die er wel eens is geweest, laat staan een inwoner van Grenada, maar wie weet is het hele leven daar wel een tekenfilm. 

Hoe dan ook, vanwaar die aandacht voor Disney? Je raadt het al, ’t is weer eens de schuld van mijn agenda. Waarin vandaag Walt Disney mijn dag probeert nog beter te maken met de volgende wijsheid: It’s kind of fun to do the impossible.

Aardige spreuk, die misschien – maar daar kunnen jullie beter over oordelen dan ik – ook wel van toepassing is op de verzamelaars die Disney als thema hebben gekozen. Het lijkt me immers heel leuk om een Disney-collectie op te bouwen, maar tegelijkertijd op zijn zachtst gezegd niet makkelijk om compleet te worden en te blijven.

Over Walt Disney gesproken, zoals jullie bij het intro van dit stukje al hebben kunnen zien is de meester zelf ook postzegel geworden. In 1968 om precies te zijn, In de VS natuurlijk.

disney-4_bewerkt-1.bmp

Daar blijven we, om precies te zijn bij het kwartet Disney-zegels dat er in 2005 werd uitgegeven.

Resten mij nog een paar vragen: is Disney een geliefd verzamelthema en zo ja, zijn het dan vooral jeugdige verzamelaars die zich er op toeleggen of is het nou juist zo’n thema dat je jong oppakt en dat met je mee groeit?

Ik hoor graag van jullie.

 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DisneyNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

Reacties (6) Schrijf een reactie

 • Rein op 16 maart 2007 om 09:39

  @Gerrit Jan

  Ben je zo graag naief? Leef je geheel in een Disney-wereld? Sommige ‘landen’ bestaan weliswaar geografisch maar hun ‘postzegelbestaan’ is net zo virtueel als op het internet er 100.000-en zijn die leven op Tv[Tuvalu?] of [To]kelau te oordelen naar hun URL

  De hoeveelheid Disney-zegels hangt grotendeels af van dit soort virtuele postzegellandje, maar dankzij de aggresieve marktpolitiek van wijlen Walt en consorten owrdt je als verzaemlaar van ‘echte’ postzegellamden als België en Oostenrijk ook opgezadeld met duie stuff…

  Overigens ik was/ben al decennia een fervent Donald Duck fan!

 • Gerrit Jan van Postzegelblog op 16 maart 2007 om 09:45

  Ja Rein, soms ben ik heerlijk naief; kan ik je trouwens van harte aanraden: lucht vaak enorm op.

 • jooske hommes op 14 maart 2008 om 09:02

  Goed nieuws voor de verzamelaars. Vanaf 1 april is er op het postkantoor een eerste Disney postzegelboekje te vinden met als thema Disney’s 101 Dalmatiers. Later in het jaar zullen er nog twee boekjes met Disney thema’s gemaakt worden.

 • Jan Boon op 14 maart 2008 om 15:14

  iemand een FDC met afstempeling Duckstad in z’n bezit?

 • Dolores op 14 maart 2008 om 18:31

  @ Rein, postzegels verzamelen is soms ook even de realiteit ontvluchten…lekker toch, met je neus in de mooie plaatjes zitten.

 • Filafan op 8 november 2009 om 08:35

  Virtueel postzegelbestaan? Grenada is toch gewoon lid van de Wereldpostunie (UPU). Waarom is er dan sprake van een virtueel postzegelbestaan? Dit zijn dan toch gewoon echte postzegels?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)