Kerst valt vroeg dit jaar! - Postzegelblog

Kerst valt vroeg dit jaar!

39

Nee, ze zijn natuurlijk niet achterlijk, daar bij TNT Post. Ze willen ons natuurlijk zo vroeg mogelijk – Sinterklaas heeft amper zijn hielen gelicht – aan de kerstkaarten. Dat zal logistiek wel handiger zijn.

P1010732_bewerkt-1.jpg

Dus, voor wat hoort wat, zo werkt dat in Nederland. En daarom maak ik kans op een heerlijk verblijf, misschien zelfs als VIP (wat geen Very Important Postzegel betekent), in een Center Parcs-huisje. Sorry, dat schijnen tegenwoordig cottages te heten.  

Leuke actie natuurlijk. Maar ik krijg er wel een beetje een hijg in mijn nek-gevoel van. Voor de 13e december al tenminste 30 kerstkaarten kant-en-klaar voor verzending hebben, nee, dat is me nog nooit gelukt. Sterker nog, mijn kerstkaarten worden over het algemeen nieuwjaarskaarten. Dus hoe aanlokkelijk ook, het weekend of de midweek in een Center Parcs-cottage, ik zal het niet winnen. Waarmee jullie dus meteen meer kans maken.

Wat denken jullie? Wordt het een succes, die TNT Post kerstactie-envelop? Of zijn jullie qua kerstkaarten ook altijd aan de late kant? Dan ben ik benieuwd hoeveel van jullie zich laten overhalen om veel vroeger aan de kerstkaarten te gaan.

In Er is post! wenst Herna Verhagen (Commercieel directeur Koninklijke TNT Post BV) ons prettige feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar. Dan zeggen wij Postzegelbloggers natuurlijk: hartelijk dank en insgelijks.

Maar mag ik daar meteen een paar vragen aan toe voegen?!

Herna, zou je mij kunnen laten weten hoeveel kerstactie-enveloppen er in totaal zijn verstuurd en hoeveel er – maar dat kan natuurlijk pas na de 13e december – er weer bij TNT Post zijn teruggekomen? 

Weet ik meteen ook of je wel eens op Postzegelblog komt.

 

 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (39) Schrijf een reactie

  • Nico op 1 december 2006 om 17:09

   En dan dit…
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/54580591/Brievenbus_te_smal_voor_actie_TNT.html

  • Johan op 2 december 2006 om 01:29

   Zonde van al dat papier. Of is dat kringlooppapier? Straks is er geen boom meer over op deze opwarmende aarde. Wat doet TNT eigenlijk voor het milieu?

  • Sila op 5 december 2006 om 15:34

   Wat in de kleine letters van de voorwaarden staat is dat deze enveloppen alleen in NIET versmalde bussen meedingen naar de prijzen !
   Want; die dikke gevulde enveloppe PAST er simpelweg NIET in dus wil TNT dan melden waar deze bussen NIET versmald zijn ?
   Ofwel; blijf bij die bus zitten want anders groot risico dat je post opgeblazen wordt door vuurwerk danwel croftybommen..
   Kortom; onzinnige actie van de TNT ténzij..ze de actie aanpassen naar per postsorteer-district fiks aantal eruit halen zijnde prijswinnaars..

  • Jan op 5 december 2006 om 15:56

   Ik heb inmiddels alle kerstkaarten verstuurd ;-)

  • toon op 5 december 2006 om 16:11

   @jan
   ik verstuur gewoon dit jaar geen kerstkaarten!

  • Linda op 6 december 2006 om 01:27

   tnt envelop nog niet gehad! vraag me af of die nog wel krijg?

  • Sila op 6 december 2006 om 11:48

   Hoi Linda,

   Misschien heb je zo’n reclame NEE sticker op je bus ?

   Of iemand probeert via “jouw” envelop extra kans te maken als diegene een deelnemende NIET versmalde buitenbus vindt hahaha !

   Lees de actievoorwaarden van TNT maar..
   een normaal mens bij TNT die dít bedacht heeft ?

   Immers; het’is kans lopen dat je envelop explodeert door vuurwerk/croftybom in ene niet versmalde bus of toch veilig naar een (post-)kantoor brengen waar ze qua zakken al klaarhangen..
   Echter…dan geen deelname aan dit zogenaamde prijzenfestival..
   Tsjee wat zal de TNT uitdelen zeg !

  • Herna Verhagen op 8 december 2006 om 12:20

   Beste Gerrit Jan,

   Ik las je bericht op postzegelblog.nl. Hiermee is meteen je vraag beantwoord of ik wel eens op het postzegelblog.nl kijk. Ik zie het blog als een belangrijk medium om ‘vinger aan de pols’ te houden bij wat er bij onze klanten leeft.

   De Kerstpost-actie is woensdag van start gegaan. Het is nog spannend hoeveel mensen mee gaan doen aan de actie en dus, of ons aanbod interessant is voor consumenten om op tijd met het schrijven van kerstkaarten te beginnen. De mailing ‘Er is Post’ is bij 6 miljoen huishoudens bezorgd. Natuurlijk hopen we dat zo veel mogelijk mensen mee doen en dat we met 5 winnende brievenbussen per dag ruim 170 mensen blij kunnen maken met een midweek of weekend bij Center Parcs. Ook als je niet meedoet wens ik je alvast veel kerstkaarten toe.

   Groeten,
   Herna Verhagen

  • Sila op 8 december 2006 om 14:35

   Hoi Herma !

   Goed dat ik HIER een TNT medewerkster tref..
   Misschien kunt U mij vertellen waar in Huizen NH minstens 1 brievenbus zónder versmalling is ?
   Omdat ik vermoed dat dit een lóze actie is en enkel poging de post snel verstuurd te hebben danwel meer tijd ze te bezorgen..
   TNT heeft mij nog steeds geen reactie gegeven met dé buitenbussen; die op de Klaver/Zegge doet in ieder geval; niet mee zijnde versmald..
   Zou je mij als medewerkster TNT dan hier de adressen kunnen melden ?
   Groetjes, 1 van de 6 miljoen kanshebsters..Sila

  • Linda op 8 december 2006 om 17:06

   Nog steeds geen envelop ontvangen!
   Ik heb mijn kerstkaarten voor buitenland al gestuurd (duurt anders te lang). Ik heb ook geen NEE/NEE of NEE/JA sticker op mijn brievenbus. Maar ik woon in een redelijk jonge (nieuwbouw)wijk en heb een vermoeden dat daarom er bij ons niks bezorgd is.
   Ik wacht dit weekend nog en anders gaan ze maandag gewoon op de bus.
   Bij ons hier zijn er maar weinig bussen versmald. Het is eerder uitzondering! Ik ben er nog geen 1 tegengekomen.

  • Sila op 9 december 2006 om 00:22

   Hoi Linda,

   Waar woon jij dan ?
   Kan ik ze misschien eerst naar jou sturen via groter kantoor en dan kun jij ze weer voor mij posten in zo’n gewone onversmalde bus hahaha..
   Tijd genoeg nog tot 13 december ?
   Ik las ergens dat er 6 miljoen enveloppen zijn bezorgd her en der..
   Trucje van de TNT ?

   Groetjes, Sila uit Huizen NH

  • Lia op 9 december 2006 om 09:49

   @ Linda,

   Linda, als je een envelop wilt hebben, dan kan je er een bij Primera ophalen. Op de site van TNT Post kan je vinden wat de dichtsbijzijnde is… http://www.tntpost.nl/voorthuis/brieven-en-kaarten/kerstpost/primera.aspx.
   Dan kan je in elk geval meedoen!

   Succes!

  • Rein op 9 december 2006 om 10:20

   #Sila

   Is dit een onderwerp bij uitstek voor onze dames??

   Alsi, Ila, Lisa, Ali, Ilsa en alle andere; zet hem op jongens!

  • Sila op 9 december 2006 om 13:48

   Hoi Rein en alle andere bezoekers hier;
   nee hoor geen onderonsje voor dames,
   alleen poging te achterhalen waar in omgeving van HIER brievenbussen NIET zijn versmald of dat TNT gewoon rare reclames heeft..

  • Emilio op 9 december 2006 om 18:17

   @Sila, absoluut geen rare reclames, want m.i. helemaal gericht op het aftoppen van de logistieke mega-piek rond eind december, wat TNT vast veel geld oplevert.

   Mogelijk wel een gebrek aan afstemming tussen centraal beleid, de reclame campagne en decentraal beleid, het op risicoplaatsen versmallen van postbussen.

   En ach, onvoldoende afstemming komt wel vaker voor … was er onlangs niet iets met een Saskia-zegel … :-)?

  • Sila op 10 december 2006 om 01:40

   Hoi Emilio,
   Dat Saskia gedoe zegt mij niets..
   Verder ben ik geen marketing mens qua termen die je gebruikt, sorry..
   Ik begrijp echter wel dat je doelt op de overhead die bepaalt qua actie maar dat de logistiek nu eenmaal anders is gegaan of gedaan..??
   ofwel communicatie-probleem juist door alle overhead ?

   Groetjes, Sila

  • Linda op 10 december 2006 om 10:18

   Allemaal:

   Ik heb de envelop van mijn moeder gekregen, woont in dezelfde plaats, maar een andere wijk. Dus ik heb inmiddels al aan de actie deelgenomen. Ik ben nu gewoon nieuwsgierig of de envelop deze aankomende dagen nog wel bezorgd wordt. Gewoon om het te weten.

  • Sila op 10 december 2006 om 10:20

   Hoi Linda,
   Ik vroeg je al paar keer welke plaats jij dan woont en de brievenbus niet versmald is..volgens mij wil je geen kansen geven aan een ander..
   Op http://www.molblog.nl staat ook al forum van deze idiote actie..
   Wordt hoog tijd dat TNT monopolie verliest en andere bedrijven net zo gaan doen qua kerstacties maar dán stuk beter georganiseerd !

   groeten, Sila

  • Linda op 10 december 2006 om 13:46

   ?Sorry hoor, ik woon in Alkmaar en ben nu pas 1 versmalde bus tegengekomen. Het kan zijn dat er bij ons in de buitenwijken niet veel gebeurd is in het verleden met vuurwerk? Of ze zijn gewoon laat met aanpassen hier bij ons. Hoe dan ook , ik heb m’n kaarten verstuurd en wens ieder een fijne kerst en gelukkig nieuwjaar toe!

  • Maria op 10 december 2006 om 21:01

   Ik doe mee met de envelop, maar kan skyradio niet ontvangen, en daar zou een kerstcodewoord te horen zijn.Je moet /mag dat woord invullen op deze envelop.
   Wie kent dat KERSTCODEWOORD en wil dat op deze blog zetten of kan dit sturen naar mijn e-mailadres?
   dank !

  • Sila op 11 december 2006 om 01:02

   Hoi Linda,

   Dank voor je antwoord !
   Voor mij dus helaas te ver hihi..
   Máááár..o wat een wonder..
   Bij een Hilversums zorgcentrum waar ik geregeld kom heeft TNT kennelijk medeleven met oudere mensen en die bussen zijn NIET versmald..
   Misschien een tip voor andere mensen die zoekende zijn ?
   in ieder geval; succes ermee allemaal !

  • joop stokkers op 11 december 2006 om 13:13

   Nederland het land van de “zeurkouzen””
   Ook dit weblog ontkomt er niet aan !!!

   O.a:
   – kan Sky radio niet ontvangen
   – actie zonde van het papier
   – loze actie van TNT
   – geen enveloppe ontvangen
   – onvoldoende afstemming
   – niet bekend welke brievenbusssen versmald zijn.

   Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
   Door een beetje eigen initiatief zijn de meeste zaken eenvoudig op te lossen.
   Dat sommige bussen worden versmald is logisch.
   Als in je eigen huisbrievenbus vuurwerk of andere troep wordt gegooid probeer je er toch ook wat aan te doen.

   Er zijn ergere dingen in de wereld !!!!

  • Sila op 11 december 2006 om 15:47

   Hey Joop !
   Dat jij kennelijk mobiel genoeg bent om die brievenbussen allemaal na te lopen qua versmald of niet is jouw geluk..
   TNT heeft inmiddels eieren voor geld gkeozen en maar gemeld dat vooral bij zakelijke bedrijfsterreinen wel grote brievenbussleuven zijn..
   Niet iedereen heeft een radio of het bereik van Sky Radio ook..
   Ach je zult maar Stokkers van je achternaam heten..
   zo’n houten paal voor je neus is ook niet fijn..loop er vooral niet tegenaan als je je envelop post !

  • joop stokkers op 11 december 2006 om 15:54

   Reactie op Sila:

   De laatste regels horen niet thuis op een weblog.
   “U” valt niet onder de groep fatsoen.
   Ik zou me maar gaan schamen.

  • Sila op 11 december 2006 om 22:36

   Ik ?
   Als het nu nog zou gaan om het tutoyeren of de omgangsvormen okay..

  • Sila op 12 december 2006 om 15:46

   Maria, het woord is…KERSTMUZIEK !
   Succes van een persoon die nogal surft en elders gevonden heeft !
   En die niet zo houterig is alles voor zich te houden en een ander maar een *** te vinden..

   groetjes, Sila

  • moniek op 13 december 2006 om 15:57

   hallo!!
   Weet er iemand al het codewoord van vandaag toevallig?? ikzit hier al de hele dag gekluisterd aan de radio vol spanning te wachten tot het woord voobij komt maar nog geen spoor van te bekennen. Kan iemand mij al helpen??
   groetjes moniek

  • Paul op 13 december 2006 om 18:02

   Het is Kerstmuziek

  • Sila op 13 december 2006 om 21:44

   Alle dagen hetzelfde woord dus kennelijk..
   Lijkt me nl. lastig om per dag het bijhorende woord te moeten onthouden als je TNT medewerker bent..

  • Johan op 17 december 2006 om 23:38

   Hallo Herna, kijk je ook wel eens op mijn website? Ik zoek nog wat sponsors! ;)

   mvgr Johan

  • Jan op 19 december 2006 om 07:12

   Verhaaltje in het Limburgs Dagblad over hergebruik Decemberzegels

   http://mgl.digi-dition.nl/daily/2006/12/19/MGL/PKS/1/articles/artikel_DDL_1DA_20061219_79_870.php

   http://mgl.digi-dition.nl/daily/2006/12/19/MGL/PKS/15/articles/artikel_DDL_1DA_20061219_63_606.php

  • Charles Voetelink op 19 december 2006 om 10:27

   “ontdekt de postbode dat, dan kan de ontvanger alsnog voor de kosten van de postzegel opdraaien ”

   Maar een kerstkaart kan dan ook geweigerd worden en dus retour afzender ….. het adres ontbreekt meestal. :)

  • joop stokkers op 19 december 2006 om 13:35

   Zo zijn de grote criminelen ook begonnen !!!!!

  • Drewes Veenstra op 20 december 2006 om 18:37

   Je hoeft echt niet een crimineel te zjn om postzegels het te gebruiken. Als ik de kans krijg, doe ik het ook. Waarom? Ter compensatie van de keren dat een postbode met een balpen een smerige streep zet door een niet afgestempelde filatelistische frankering!

  • Sila op 20 december 2006 om 23:26

   Ach de PTT verkocht ook een stempel met porto betaald erop..Gewoon gebruikt en nooit problemen gehad vernam ik van de ontvanger..
   idem als IK een berichtje kreeg qua betalen van een kerstkaart waarop bejaarde oma haar postzegel was vergeten..echt niet alsnóg betaald hoor; compensatie voor de 5 euro die een tante per post had gestuurd en verdonkeremaand is ofwel; eruit geját !

  • a.beglinger op 21 december 2006 om 02:09

   Ach je vind een pot met goud en je bent zo dom om het aan iedereen te vertellen dom dom dom dom !!!!!!!!!

  • Sila op 21 december 2006 om 10:20

   Waarom DOM ?

   Mijn adres is niet bekend idem achternaam..wie weet hoe dom de TNT is ?
   Een luie *** die pas ná 15.30 de post rondbrengt is niet zo wakker meer hoor..
   Mijn buurman is zelf TNT-er en meldde me dit..hoezo pot met goud samen delen dom ?

  • aad b op 21 december 2006 om 12:21

   Heel Nederland weet nu van deze fraude en gaat zitten vegen het haald de krant en dat noem jij samen delen !!!!en natuurlijk zijn die balpoint en potlood /viltstift strepers filatelistische moordenaars ,ik heb al heel wat van deze ellende in de boeken ziten ,maar ik ga toch ook niet (vertellen) dat ik deze weer hergebruik(lol)DE BESTE WENSEN EN VEEL POSTZEGEL PLEZIER !!!!!!!!

  • Sila op 21 december 2006 om 13:26

   Ja en de TNT-ers zijn dieven van het verjaarsgeld van kinderen die ene lieve tante verstuurt..
   Idd misschien dom maar zolang TNT mij niets vergoedt qua geleden schade..
   Zij doen immers geen moeite de dief te achterhalen..
   Idd veel plakplezier verder..
   ik stempel gewoon lekker door met de via TNT kantoren verkochte porto betaald stempels..

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)