Nog een mooiste zegel van: Willem Hogendoorn - Postzegelblog

Nog een mooiste zegel van: Willem Hogendoorn

3

drugs.JPGEen tijdje terug nam hij ons mee naar Bénin, nu blijven we dankzij de tweede mooiste postzegel van Willem Hogendoorn (tenzij we 2 Willemen Hogendoornen onder de Postzegelbloggers hebben) dichter bij huis: we gaan naar Oostenrijk, om precies te zijn.

Wat Willem over deze toch zeker qua beeld heftige zegel schrijft:

“De creatie op deze Oostenrijkse postzegel vind ik bijzonder knap weergeven dat drugsgebruik leidt tot totale verwoesting van het lichaam. De tekst HALT! RAUSCHGIFT IST SELBSTMORD wordt door het plaatje niet voor 100% maar voor 200% ondersteund. Hoe verzin je het, een hoofd dat overgaat in een skelet. Klasse! Deze boodschap is overduidelijk.”

drugs_bewerkt-1.jpg

Wie nog even door wil naar de eerste mooie zegel van Willem, naar Bénin dus, moet hier even klikken.    

 

Gratis online postzegelcatalogusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

  • dennis op 28 november 2006 om 12:37

    ik probeer hem te verkopen op marktplaats, wie ziet er nog meer handel in

  • Drewes Veenstra op 1 december 2006 om 17:54

    De Oostenrijkse zegel van Willem is eveneens een goed voorbeeld van het toch groeiend aantal zegels dat waarschuwt voor dit soort gevaren. Daar zitten soms zeer expliciete afbeeldingen tussen. Een zeer bijzondere serie vind ik tot op de dag van vandaag die van Slovenie, uitgegeven in 1995 ter gelegenheid van het feit dat 50 jaar geleden de concentratiekampen werden bevrijd. Op de ene zegel heeft de dood in de vorm van een skelet gemeenschap met een vrouw. Kan het nog navranter?

  • Willem Hogendoorn op 1 december 2006 om 21:07

    @ Drewes: Ik kende de Sloveense zegel niet, maar heb deze opgezocht bij Postbeeld. Inderdaad zeer schrijnend. Ik zal een afbeelding van deze zegel eens aan de Zedenpolitie laten zien. Ik ben benieuwd of deze dan nog net zo reageerd als in 1930. Een Amsterdamse postzegelhandelaar hing toen de Spaanse postzegel van de naakte Maya van schilder Goya in zijn etalage. Omdat deze afbeelding naar het oordeel van de Zedenpolitie aanstootgevend was, werd deze toen in beslag genomen.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)