Gouda bijt spits af van Mooi Nederland 2007 - Postzegelblog

Gouda bijt spits af van Mooi Nederland 2007

1

Mooi Nederland_bewerkt-1.jpgWaar de Mooi Nederland-reis heen gaat in 2007? Dat wil zeggen in de eerste helft van het volgende jaar? We beginnen in Gouda, daarna gaan we naar (er gaat niets boven) Groningen, vervolgens doen we Vlissingen aan, dan is het de beurt aan Hoorn en we eindigen – dan zitten we zo’n beetje in juni 2007 – in Leerdam.

Zonder de andere plaatsen tekort te willen doen, maar ik wil nog even terug naar Vlissingen. Die stad heeft natuurlijk iets met onze grootste zeeheld, Michiel de Ruyter. En laat 2007 nou uitgeroepen zijn tot Michiel de Ruyter-jaar?! Om te vieren dat hij 400 jaar geleden, op 24 maart 1607 om precies te zijn, werd geboren in, je raadt het al, Vlissingen.

De Ruyter_bewerkt-1.jpg

Een Vlissingse Mooi Nederland-zegel zonder De Ruyter, ik kan me het bijna niet voorstellen. Maar er valt volgend jaar postzegeltechnisch nog meer te genieten van Michiel de Ruyter. Op de speciale herdenkingssite stuitte ik – ik weet niet of het nieuws is – op de speciale De Ruyter-jublieumzegels die volgend jaar worden uitgegeven.   

 

Mooi Nederland_bewerkt-1.jpgWaar de Mooi Nederland-reis heen gaat in 2007? Dat wil zeggen in de eerste helft van het volgende jaar? We beginnen in Gouda, daarna gaan we naar (er gaat niets boven) Groningen, vervolgens doen we Vlissingen aan, dan is het de beurt aan Hoorn en we eindigen – dan zitten we zo’n beetje in juni 2007 – in Leerdam.

Zonder de andere plaatsen tekort te willen doen, maar ik wil nog even terug naar Vlissingen. Die stad heeft natuurlijk iets met onze grootste zeeheld, Michiel de Ruyter. En laat 2007 nou uitgeroepen zijn tot Michiel de Ruyter-jaar?! Om te vieren dat hij 400 jaar geleden, op 24 maart 1607 om precies te zijn, werd geboren in, je raadt het al, Vlissingen.

De Ruyter_bewerkt-1.jpg

Een Vlissingse Mooi Nederland-zegel zonder De Ruyter, ik kan me het bijna niet voorstellen. Maar er valt volgend jaar postzegeltechnisch nog meer te genieten van Michiel de Ruyter. Op de speciale herdenkingssite stuitte ik – ik weet niet of het nieuws is – op de speciale De Ruyter-jublieumzegels die volgend jaar worden uitgegeven.   

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (1)

  • Johan op 22 november 2006 om 07:34

   Interessant nieuws…ik heb de plaatjes gelijk op mijn website geplaatst. Maar er zou toch alleen een “mooi nederland” velletje komen van Vlissingen/De Ruyter? Er is volgend jaar veel te doen tijden die “DeRuyterfeesten” hier. (zie: http://www.michielderuyter.nl ) Dus ik zie jullie allemaal volgend jaar in Vlissingen! :)

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)