Wie gaat naar Belgica?! - Postzegelblog

Wie gaat naar Belgica?!

7

Logica cover_bewerkt-1.jpgAls ik het foldertje er nog eens op doorblader, dan belooft het een heel festijn te worden, Belgica, van donderdag 16 tot en met maandag 21 november aanstaande in Brussel. In, om precies te zijn het congres- en tentoonstellingscentrum De Heysel in de Belgische hoofdstad. 

Belgica (CMYK)_bewerkt-11.jpg

TNT Post is, uiteraard zou ik bijna zeggen, ook van de partij. Sterker nog, er wordt zelfs een speciale beurspostzegel (zie hierboven) uitgegegeven. Die is voor € 4.95 (normale prijs € 5,95) verkrijgbaar bij de TNT Post-stand op Belgica.

Dat brengt mij op de vraag of er veel Postzegelbloggers richting Belgica afreizen?! Zo ja, dan horen we natuurlijk graag hoe ze het hebben gehad.

Van één Postzegelblogger weet ik al zeker dat hij naar Brussel gaat: onze columnist Cees Janssen. Hij gaat er overigens niet zomaar heen, hij is in functie als onze nationale commissaris, als dé vertegenwoordiger dus van de georganiseerde filatelie in ons land. En hij heeft al toegezegd dat, als er maar iets te melden zou zijn uit het Brusselse, hij dat (ook) op Postzegelblog zou doen. We zitten dus eigenlijk op de eerste rij.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

Reacties (7) Schrijf een reactie

 • albert Haan op 13 november 2006 om 14:14

  Ik ga ook naar Brussel.
  Als enigste Nederlands Jurylid.
  Als ik iets zie of hoor wat interesant is zal ik dit melden.

 • jacob op 13 november 2006 om 14:33

  A.Haan,

  verwachtingsvol klopt mijn zegelhart!!!

 • albert Haan op 20 november 2006 om 22:33

  Terug uit Brussel.
  Pracht tentoonstellig.
  Prima organisatie, veel volk.
  Heel veel nieuwe Belgische postzegels. Mooie nieuwe kaders met pracht verzamelingen. Alleen jammer tussen de kaders liepen grotendeels de eigen inzenders en de jury. Van de vele bezoekers waren er weinig tussen de kaders te zien. Jammer

 • Rein op 21 november 2006 om 20:07

  @Albert

  Eindelijk eens een Post met engagement – betrokkenheid en althans voor de buitenwacht een voorbeeldige samenwerking met een al even gecommiteerde georganiseerde filatelie… Ruim 50 nieuwe zegels in 5 dagen! En geen Belg die daarover klaagt! Die staat gewoon 3 kwartier of 1 uur geduldig en gedisciplineerd in de rij om geholpen te worden bij zo’n 8 loketten…. Nee,dan maar liever de Nederlandse ‘Mooi Nederland’ zegels met zo verzamel-onvriendelijk mogelijke top-locaties!

  En vergeet niet dat het Atomium al weer was opgepoetst :)

 • Wouter de Boer op 1 december 2006 om 22:16

  Ik ben ook op Belgica 2006 geweest. De sfeer in paleis 12 was veel intenser dan in paleis 11. En wat de kaders betreft, wordt het niet eens tijd voor iets nieuws. Er was totaal geen structuur te vinden in de kaders, alles wordt lukraak tentoongesteld. Ja, en de juryleden, die vinden het prima, die mogen gratis en voor niks naar Belgica met de nodige gratis versnaperingen. Die blijven beweren dat de ‘kaders’ moeten blijven. Nu snap ik waarom, voor hun zelf, want verder is er niemand in geïnteresseerd. Er liep werkelijk niemand tussen. Verder een goede organisatie en veel aardige Belgen.

 • Rein op 1 december 2006 om 23:39

  @Wouter

  Je bent wel cynisch :) hoor, maar helaas zit er denk ik de nodige waarheid in…

  Behalve juroren zijn er ook de inzenders die zo graag het volgende ‘goud’ of ‘vermeil’ binnen willen halen.

  Eigenlijk kunnen die maar beter hun inzendingen overhevelen naar het internet,dan zijn er minder kosten voor het tentoonstellen, er worden meer mensen bereikt, onze Cees hoeft niet meer een hele week in Brussel te vertoeven etc., etc.

  Als ik dan ook nog zie wat voor belegen collecties in de ‘buiten mededinging’ klasse hangen, denk ik “het wordt hoog tijd dat die bobo’s eens hun kennis gaan ophalen i.p.v. te teren op vergane glorie. Met name bij modern materiaal gingen m’n teentjes krommen :) Wat een vertoon van onvermogen bij zo’n verzameling Marchand. In de competitie-klasse ook Marchand maar dan van Gaston Wuyts! Echt klasse!

 • albert Haan op 2 december 2006 om 00:02

  Beste Wouter,
  Ja, ik ben ook als jury daar geweest.
  En ook “gratis” naar de tentoonstelling geweest, maar dat kon toch iedereen gratis naar binnen.
  En ja het heeft me toch 5 verlof dagen gekost. Die “betaalt” mij niemand maarja dat heb ik voor mijn hobby over.
  En niemand van de bezoekers zien dat we van 09:00 uur tot 21:00 uur (woensdag, donderdag, en vrijdag).tussen de kaders hebben gelopen om de inzendingen te beoordelen waarvan de inzender ons de opdracht voor gaf. Want de inzender wil punten en medailles zien. We doen dit niet voor ons zelf.
  Struktuur was er zeker. alles was afwisselend aangebracht, zodat men een verschijdenheid per blok kon zien.
  En over onvermogen, bedenk dat dit een jeugd tentoonstelling was. Of heb je niet gemerkt dat er 2 tentoonstellingen waren. Begica 2006 en Bruphila.
  Maar loop jij maar naar de handel en postadministraties wellicht voor jouw intresanter.Ik heb mooie inzendingen in de kaders zien hangen. En daar had ik mij de vrije zondag voorgenomen.
  Ik kwam nog tijd te kort.
  groetjes, Albert

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)